Hopp til innhold

En tur i Slottsparken

Vi inviterer noen av de vi samarbeider med på en tur i Slottsparken for å bli litt bedre kjent.

På en buss inn til en by som heter Ubatuba i Brasil, sa Mariangela Di Fiore høyt ut av det blå at hun måtte skrive historien til Cathrine Trønnes Lie. Ti år senere mottok hun Brageprisen for boka «Søstre – min historie etter Utøya».

Selma M. Yonus

Forfatter og journalist Selma M. Yonus skriver dikt på arabisk og norsk i diktsamlingen «Vuggesang for liten kriger«.  Diktene startet som små private tekster på Facebook, men treffer et felles menneskelig punkt som gjør at de kan nå og berøre mange ulike lesere.

Kari Saanum

– Jeg har aldri tenkt at jeg skal skrive lettlest, sier poet og dramatiker Kari Saanum. Det er bare sånn jeg skriver. Det enkle, konkrete, og sanselige er viktige elementer i mine tekster.

Anders Totland

Han vil skrive bøker som gir gode leseopplevingar og ofte når han skriv, kjem det fram eit mørke. Og dette mørket dukkar óg opp i den siste boka «Blindsone«, ei dampande heit og fartsfull ungdomsbok.

Fela

Fela sammenligner tekstarbeid med kampsport, en konkret måte å få ut følelser og frustrasjon på. Han er programleder for podkast-serien for ungdom «PodKæst». Der drømmer han om en prat med regissør M. Night Shyamalan og om å få sjekketips av Shaman Durek.

Ingrid Vik Lysne

Ingrid Vik Lysne er opptatt av sying og gjenbruk av klær og er glad for at ikke alle klassikere er gamle bøker med vanskelig språk.

Selma Lønning Aarø

Bergtatt er Lønning Aarø si første grøssar-bok.  Her møter me Leo som blir forelska i Lilly. Lille, vevre Lilly som luktar skog og har eit intenst blikk.

– Jeg håper at boka gir svar på ting barn lurer på rundt døden

Endre Lund Eriksen har skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker.  En faktategneserie om døden for barn, er det første samarbeidet med Leser søker bok

– Jeg har fullt av stemninger og bilder inni meg som vil ut

– Jeg har veldig sansen for den universelle måten å fortelle på, som gjør at man kan forstå en fortelling uavhengig av hvilket språk man snakker, forteller Tuva Synnevåg.

Vil underholde og få leserne til å tenke

Luis Guaragna vil fortelle historier som tar opp ulike samfunnsspørsmål. Han vil få andre til å tenke, men også underholde. Guaragna er en italiensk-argentinsk tegneserieskaper, illustratør og spilldesigner. Han har illustrert tegneserien «Elastico», skrevet av Michael Stilson.

Anna Fiske

– Gjennom en bok kan man bli ett, uansett hvor mange man er. Anna Fiske er forfatter og illustratør. Hun har samarbeidet med Leser søker bok om mange ulike prosjekter båe for barn og unge.

Line Renslebråten

Forfatter og illustratør Line Renslebråten

Line Renslebråten har skrevet og illustrert boka Dyr som gjemmer seg, og forteller litt mer om arbeidet med boka.

Redaktør Fredrik di Fiore

Fredrik di Fiore var redaktør på Jon Ewos bok om andre verdenskrig, men i Boksøk.no finnes det også en bok han har skrevet selv.

Møt barne- og ungdomsbibliotekar Eli Frisvold

Bibliotekar Eli Frisvold ved NLB går av med pensjon, men tok seg tid til en prat med oss først. Hun brenner for punktskrift!

På rusletur med en engasjert forfatter

Åse Ombustvedts diktsamling for unge er nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og nå skriver hun på nye bøker. Vi har snakket med Åse om litt av hvert.

En digital spasertur med Åse Wivelstad

Bli bedre kjent med en av de flinke bibliotekarene i nettverket vårt, nemlig fylkeskontakt Åse Wivelstad fra Vestfold og Telemark fylkesbibliotek.

Jon Ewo

Jon Ewo tar en spasertur med Leser søker bok

Bli bedre kjent med Jon Ewo, og den nye boka hans om andre verdenskrig. Boka er todelt, så her kommer vi tett på krigens første og krigens siste dag.

Forfatterportrett Linn T. Sunne

Linn T. Sunne forteller om boka Mareritt og en utradisjonell 4-stjerners middag

Med Elizabeth 1. av England, Jens Stoltenberg og Heathcliff til bords, vil nok samtalen dreie seg om mer enn bøker. Men Linn T. Sunne eeeeelsker høytlesning, så noe bokprat blir det nok.

Max Estes om boka Flommen, riskrem og høytlesning

Illustratør Max Estes elsker ordet kaffetørst, og er veldig glad i riskrem. Dessuten brenner han for klima og høytlesning! Les vårt Slottsparken-intervju med ham her.

– Jeg ønsker å bruke språket mitt til å lyse opp hjørner, kroker og kjellere…

Gro Dahle er aktuell med boka «Kaffehjerte». Hun forteller hva hun brenner for, hva som inspirerer henne og hvordan hun jobber.

- ...kjenne på sitringa som gode tekstar kan skape i eit rom

Sunniva Relling Berg jobbet tett med en innføringsklasse da hun skrev Polarnatt, for å være helt sikker på å treffe målgruppa.

Forside Ingelin Røssland - OMG

...kanskje den mest lærerike boka for meg som forfattar å skriva

– Eg er veldig glad i å lesa høgt. I sjølve skriveprosessen tenker eg mykje på at boka skal bli lese høgt, derfor les eg boka høgt for meg sjølv fleire gonger undervegs i prosessen.

Sult i tegneserieformat

– Bortsett fra at språket er gammeldags, så vil jeg si at Hamsuns bøker er veldig tilgjengelige. Sult er fengende og lettlest, og føles like aktuell i dag.

- Til oppfølgeren skal jeg legge lista enda høyere

«Den beste norske ungdomsserien på lenge», stod det i anmeldelsene av Nagel.

– Eg ville skrive ei bok på hjartespråket

– At boka skulle vere lettlesen, var ei utfordring. Det var mykje vanskelegare enn eg trudde.

– Vil sette fokus på tabubelagte tema

– Jeg så behovet for å sette fokus på temaer som uheldigvis ofte oppfattes som tabubelagte. Nå er det kanskje ikke lett å snakke om følelser, sex og grensesetting for noen, men det virket enda vanskeligere når det gjaldt personer med spesielle behov

– Bok til alle gjør det lettere å finne rett bok til rett leser

Jeg er klar for 2019 og har mye å glede meg til. Deichman Bjerke har mange spennende samarbeid på trappene. Det blir også morsomt å finne ut hva som skal til for å bli Norges første dysleksivennlige bibliotek.

– Dei første orda som dukka opp i hovudet mitt var ”Ho slår”

I haustregnet tek med me oss forfattaren Brynjulf Jung Tjønn. Han har skrive fleire barne – og ungdomsbøker, Smadra er den fyrste han gir ut i samarbeid med Leser søker bok.

Ein førjulstur med Laura Djupvik

I ei travel førjulstid tek me med forfattar Laura Djupvik som har skrive ein skikkelig grøssar av ei spenningsbok, «Den andre søstera».

– Det er veldig viktig at det finnes bøker til alle typer lesere

Vi tar en prat med Sunniva Knutsen, sjef for Finnmark litteraturfestival.

– Har hjulpet mye med å få teksten mer tydelig og tilgjengelig

Mikael Noguchi om samarbeidet med Leser søker bok om Drabant volum 3.