Hopp til innhold

Lesevenn

Lesevenner er frivillige som leser høyt for dem som ikke kan eller har kapasitet til å lese selv. Men det å være en Lesevenn er også så mye mer. Du er en historieforteller og gledesspreder, et lyspunkt i hverdagen og en som tar med lytteren ut i verden. Over tusen Lesevenner er tilknyttet våre samarbeidsbibliotek.

Tidligere ble Lesevenner også kalt Leseombud.

Alle som leser høyt, kan bli Lesevenn. Kan du lese på et annet språk enn norsk, er det supert. Lesevenner kan være frivillige, eller ansatte som leser for beboere på arbeidsplassen sin.

Som Lesevenn gir du lysglimt og leseglede til andre, og sammen skaper dere mening i hverdagen!

Lesevenner blir invitert til årlige inspirasjonssamlinger i regi av Leser søker bok og fylkesbibliotekene rundt omkring i landet. Samlingene gir faglig påfyll og er en fin mulighet til å treffe lesevenner fra andre kommuner. Temaer fra samlingene kan for eksempel være høytlesing, stemmebruk og fortellerteknikk. Ofte får samlingene besøk av forfattere eller fagpersoner som gir inspirerende foredrag.

Kontakt ditt Bok til alle-bibliotek hvis du vil bli Lesevenn! De fleste leser på institusjoner som bo- og rehabiliteringshjem, eldresentre eller bibliotek. Noen leser i private hjem, og noen leser i fengsler gjennom visitor-tjenesten til Røde Kors. På Bok til alle-biblioteket får du mer informasjon og hjelp til å finne et passende sted å lese.

Les artikkelen «Vil du bli Lesevenn?».

Bli lesevenn