Hopp til innhold

– Bok til alle gjør det lettere å finne rett bok til rett leser

På årets første parktur tar vi med oss avdelingsleder på Deichman Bjerke som er Årets Bok til alle bibliotek 2018, Ragnhild Stuler. Hun har mange spennende samarbeid på trappene.

Fotograf: Nikolaj Blegvad

På årets første parktur tar vi med oss avdelingsleder på Deichman Bjerke som er Årets Bok til alle bibliotek 2018, Ragnhild Stuler. Vi samarbeider også om å lage det første dysleksivennlige biblioteket. Slottsparken ligger et steinkast unna kontoret vårt på Litteraturhuset. . Vi inviterer med oss noen av de vi samarbeider med inn i parken for å bli litt bedre kjent.

Nytt år og nye muligheter, Ragnhild! Hva sier spåkula for 2019?
Jeg er klar for 2019 og har mye å glede meg til. Deichman Bjerke har mange spennende samarbeid på trappene med flere forskjellige lokale aktører. Det blir også lærerikt og morsomt å finne ut hva som skal til for å bli Norges første dysleksivennlige bibliotek.
Du er avdelingsleder Deichman Bjerke, som ble Årets Bok til alle-bibliotek 2018. Hva tenker du om Bok til alle-arbeidet?
Bok til alle har en veldig viktig demokratisk funksjon! Det å ha oversikt over hva som finnes av tilgjengelig og tilrettelagt litteratur gjør at vi lettere finner rett bok til rett person.
Har du en favoritt Leser søker bok-bok?
Jeg er spesielt glad i NMT-bøkene. Norsk med tegnstøtte er et godt hjelpemiddel for de som lærer best visuelt. Det er morsomt å kunne synge sanger og fortelle historier med hendene.
Hvilket tema er det som skaper størst engasjement rundt lunsjbordet på Bjerke for tiden?
Vi snakker mye om hvordan vi skal trekke flere folk til arrangementene våre og hvordan vi skal skape et best mulig tilbud for de som bruker biblioteket. 
Hva er ditt første bokminne?
Jeg tror kanskje Sajo og beverungene av Grå Ugle var den første boka som virkelig festet seg hos meg. En veldig rørende og fin bok som jeg ikke vet om jeg tør å lese igjen i voksen alder i frykt for å bli skuffet.
Liker du best å lese høyt eller bli lest for?
Jeg liker begge deler! Det er spesielt hyggelig å lese høyt for barna mine, de er veldig umiddelbare i tilbakemeldingene sine. Jeg syns også det er stemningsfylt å høre lydbok mens jeg kjører bil eller å delta på Strikk & Lytt (selv om jeg ikke strikker).
Det brenner i huset ditt, hva tar du med deg?
Hvis vi tar høyde for at familien og harddisken med alle fotografiene mine allerede er i sikkerhet, ville jeg nok tatt med kunsten og min signerte Undset-bok.
Hva brenner du for?
At det legges bedre tilrette for at utviklingshemmede skal kunne bidra i arbeidslivet.
Hvilken bok har du gitt bort flest ganger bort i gave?
Det tror jeg må være Den lille Prinsen av Antoine de Saint-Exupéry.
Får du fort latterkrampe?
Haha, nei, jeg er nok kanskje mer en humrer.
Du er med på 4-stjerners middag, hvem er drømmegjestene dine (døde, levende eller fiktive), hva blir underholdningen og hvordan ser menyen ut?
Jeg tror jeg ville fått en minnerik aften med Jane Austen, Virginia Woolf og Holden Caulfield. Vi ville spist lammestek og sjokoladepudding og danset til Frank Znort Quartet.