Hopp til innhold

Jubileumsartikler

Leser søker bok fyller 20 år i 2023! Foreningen har blitt voksen, og aktiviteten er høyere enn noen gang før. I denne artikkelserien skriver gode samarbeidspartnere om deres erfaringer med foreningen.

Velkommen til et lite innblikk i Leser søker bok – sett fra utsiden.

Anne Marit Godal

Anne Marit Godal var dagleg leiar i Leser søker bok i perioden 2003-2010. I artikkelen «Leser søker bok blir fødd» fortel ho historia om korleis foreininga blei starta.

Foto: Leser søker bok

Gerd Berget

Gerd Berget er førsteamanuensis på Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag på OsloMet, og hun er en høyt skattet og viktig samarbeidspartner av Leser søker bok. I denne artikkelen skriver hun om formidling og bruk av litteratur med universell utforming, som er et av hennes spesialfelt.

Foto: Sonja Balci/ OsloMet

Brynjulf Jung Tjønn

Brynjulf Jung Tjønn er ein kritikarrost og allsidig forfattar, som skriv for både barn, ungdom og vaksne. I denne artikkelen skriv han om sitt første samarbeid med  Leser søker bok, som førte til utgivinga av ungdomsromanen «Smadra» i 2018.

Foto: Maria Kleppe Vihovde / Cappelen Damm

Kari Saanum

Kari Saanum har samarbeidet med Leser søker bok siden 2013. I denne artikkelen skriver hun om samarbeidet med foreningen.

Foto: Baard Henriksen

Gro Kabbe og Aase Wivestad

Gro Kabbe og Aase Wivestad er fylkeskontaktene til Leser søker bok i Vestfold og Telemark fylkesbibliotek. I denne artikkelen forteller de om sitt samarbeid med Leser søker bok.

Ali Hayder

I 2021 gav Ali Hayder ut diktsamlingen «Lukta av svart» med støtte fra Leser søker bok. I denne artikkelen skriver Ali Hayder om hva samarbeidet med foreningen har betydd for ham og om prosessen med å oversette diktene.

Foto: Linda Bournane Engelberth.