Hopp til innhold

Det er veldig viktig at det finnes bøker til alle typer lesere

– Det er veldig viktig at det finnes bøker til alle typer lesere
Finnmark litteraturfestival er en av landets hyggeligste festivaler. Den arrangeres i månedsskiftet oktober/november. Sunniva Knutsen er sjefen for hele festivalen. Hun er også vår kontaktperson for hele Bok til alle-arbeidet i Finnmark. Slottsparken ligger et steinkast unna kontorene våre på Litteraturhuset. Når vi i Leser søker bok må ut å lufte hodet, trenger inspirasjon eller skal ta noen kjappe møter, tar vi en tur i parken. Vi inviterer med oss noen av de vi samarbeider med inn i parken for å bli litt bedre kjent. Denne gangen er det en travel festivalsjef.

Hei Sunniva! Hvordan går det? Er du klar for en rusletur i parken?
Det går bra med meg. Helt siden jeg hørte om «vandrende møter i slottsparken» har jeg hatt lyst til å oppleve det i virkeligheten! Så ja, jeg blir med på en rusletur i parken.

Det er sikkert godt å lufte hodet nå som Finnmark litteraturfestival snart begynner?
Ja, nå nærmer Finnlitt seg, 31. oktober er åpningsdagen, og da skal vi fylle Alta og Finnmark med forfattere og litteraturarrangementer i fire dager.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg aller mest til å høre Bjørn F. Rørvik lese Bukkene Bruse på Badeland! Ellers er det så mye bra over så kort tid. De som får mulighet til å få med seg «alt» er heldige. Vigdis Hjorth, Olaug Nilssen, Yrsa Sigurðardóttir og Morten Jentoft er bare noen av forfatterne som kommer! Jeg gleder meg til å se publikums reaksjoner og så gleder jeg meg til å treffe kollegaer fra Finnmark og resten av Norge.

Du er jo vår kontaktperson i Finnmark, hva tenker du om Bok til alle-arbeidet?
Det er veldig viktig at det finnes bøker til alle typer lesere. Det utgis veldig mange bra bøker nå som er støttet av Leser søker bok. Bibliotekene har også en viktig rolle. Det er fremdeles et stort uforløst potensiale i arbeidet med å formidle bøkene til de forskjellige leserne.

Liker du best å lese høyt eller bli lest for?
Begge deler! Hadde mitt helt personlige «Strikk og lytt» i går kveld. Jeg fikk høre litt fra Simon Strangers nyeste bok – den gleder jeg meg til å lese. Jeg tror ikke mannen min kommer til å lese hele boken høyt for meg…

Det brenner i huset ditt, hva tar du med deg?
Folka mine!

Hva brenner du for?
Kunne ønske jeg brant mye mer, for flere ting. Den viktigste tingen for meg på fritiden er at barn og unge skal få bli kjent med Jesus (ja, jeg er «søndagsskolelærer»). På jobb er det at flere barn og unge skal få gode litteraturopplevelser på skole og i bibliotek. Målgruppen er den samme da, og jeg tror jo livet blir bedre for de som kjenner Jesus (sånn alt i alt) og for de som leser bøker!

Du er med på 4-stjerners middag, hvem er drømmegjestene (døde, levende eller fiktive), hva er menyen og hvilken underholdning blir det?
Altfor store spørsmål. Jeg måttet ha googlet mat og gjester i timesvis!
Menyen måtte vært noe skikkelig godt da… og i alle fall en rett med Kongekrabbe fra Finnmark!