Hopp til innhold

Linn T. Sunne elsker høytlesning

Slottsparken ligger et steinkast unna kontoret vårt på Litteraturhuset. Når vi i Leser søker bok må ut å lufte hodet, trenger inspirasjon eller skal ta noen kjappe møter, går vi en tur i parken. Vi inviterer med oss noen av de vi samarbeider med inn i parken for å bli litt bedre kjent.

Hei Linn, så hyggelig at du ville gå en tur med oss i Slottsparken! Trærne er ganske nakne på denne tiden av året, men det er hyggelig å spasere her allikevel. Hva liker du å gjøre når du skal koble av?

Jeg liker godt å gå i vinterlandskap! Hyggelig å bli bedt med.

Når jeg skal koble av, da går jeg gjerne en tur. Eller leser en bok, så klart.

Forfatterportrett Linn T. Sunne
Foto: Tove K Breistein

Du har mange bøker i Boksøk, men Mareritt er den første boka hvor du har jobbet direkte med oss. Vil du fortelle litt om det samarbeidet?

Jeg har alltid vært opptatt av å skrive så enkelt som mulig, men har ikke samarbeidet med Leser søker bok før. Jeg fikk mange nyttige råd, og vi har hatt dialog gjennom hele prosessen. Veldig hyggelig på bli kjent med Leser søker bok fra forfattersida!

Dette er en ekte grøsser, men du skriver jo mange forskjellige sjangre. Hvordan var det å skrive en spenningsbok?

Hm, det var litt vanskelig, for å være ærlig. Jeg måtte tenke på hva jeg jeg syns er skummelt sjøl, og jeg er ganske lettskremt. Jeg brukte ganske lang tid for å prøve meg fram.

Du har jobbet lenge med barn og unge. Tar du med deg erfaringer fra arbeidet ditt når du skriver?

Ja, jeg bruker så klart erfaringer jeg har med målgruppa. Det er fint å tenke på leserne jeg skriver for. Samtidig vet jeg at barn og unge er ganske forskjellige. Elleveåringer er like forskjellige som førtiåtteåringer!

Har du et favorittord?

Jeg tror favorittordet mitt er «sødme».

Hvis du må velge, liker du best å lese høyt eller bli lest for?

Jeg eeeelsker å lese høyt!

Det brenner i huset ditt, hva gjør du?

Hvis det brenner i huset mitt redder jeg ut barn, dyr og mac og ringer brannvesenet.

Hva brenner du for?

Jeg brenner for at barn skal ha like muligheter. At barn skal få lov til å utvikle seg i eget tempo, lære seg om hva som hva som er både fint og vanskelig i livet. At ingen barn skal gå med vond klump i magen fordi de gruer seg, er redde eller bekymra.

Hvilken bok har du gitt bort flest ganger bort i gave?

Jeg har gitt bort en tjukk bok med Alf Prøysens stubber flere ganger.

Får du latterkrampe, kan du huske  sist?

Tja, når jeg sist fikk latterkrampe? Husker ikke helt, så da må det være en stund siden? Jeg har lett for å se det komiske i ting, men det er nok sjelden jeg får latterkrampe.

Du er med på 4-stjerners middag. Hvem er drømmegjestene dine (velg blant døde, levende eller fiktive) personer, hva blir underholdningen og hva serverer du?

OMG, min drøm! Jeg trenger nok et par uker på å bla i kokebøker og planlegge menyen! Jeg liker godt litt friske og skarpe smaker, så kanskje noe asiatisk? Jeg ber Elizabeth 1. av England, Jens Stoltenberg og Heathcliff. Som underholdning går vi på skøyter før desserten.

Forside boka Mareritt