Hopp til innhold

– Til oppfølgeren skal jeg legge lista enda høyere

«Den beste norske ungdomsserien på lenge», skrev anmelderne om tegnerserieromanen «Nagel» av Sigbjørn Lilleeng.

Fotograf: Nikolaj Blegvad
Slottsparken ligger et steinkast unna kontoret vårt på Litteraturhuset. Når vi i Leser søker bok må ut å lufte hodet, trenger inspirasjon eller skal ta noen kjappe møter, går vi en tur i parken. Vi inviterer med oss noen av de vi samarbeider med inn i parken for å bli litt bedre kjent.
Hvordan går det? 
Jo, takk, ganske bra!
 
Grattis med «Nagel»! Den har fått gode anmeldelser og blitt nominert til KUD-prisen. «Den beste norske ungdomsserien på lenge» skriver Petter Lønningen i empirix.no.
Hva tenker du om det?
Det er selvfølgelig veldig kult. Det er en viktig serie for meg, og jeg syns selv jeg fikk til det meste av det jeg forsøkte på. Det er veldig motiverende for arbeidet med oppfølgeren, hvor jeg selvfølgelig legger lista enda høyere. Dette er et stort prosjekt.
 
Du er veldig effektiv og produserer mye. Tidligere har vi samarbeidet om Apefjes-trilogien. Er det enkelt for deg å avslutte prosjekter og gå løs på nye?
Nei, ikke i det hele tatt enkelt å avslutte noe, men jeg begynner alltid med et nytt prosjekt før jeg gjør ferdig et annet. Så å starte nye prosjekter går som oftest bra, de har ligget og marinert en stund. Jeg har bare opplevd å ikke vite hva jeg skal lage neste gang ved ett tilfelle, som jeg kan huske.
 
I «Nagel» er det et stort miljøeengsjement. Er det noe som opptar deg?
Jeg kan ikke fatte at det er noe som ikke opptar folk. Men ja, det er en viktig del av FNRZ.
 
Liker du best å lese høyt eller bli lest for?
Å lese høyt, absolutt.
 
Det brenner i huset ditt, hva gjør du?
Jeg blir nødt til å finne en måte å slukke brannen på, for det er uaktuelt at den tegneseriesamlinga skal stryke med.
 
Hva brenner du for?
Tegneserier, rock’n roll, jeans og kjærlighet.
 
Hvilken bok har du gitt bort flest ganger bort i gave?
Det tror jeg må være Dracula av Bram Stoker. Og så har jeg anbefalt at folk selv kjøper Black Hole av Charles Burns veldig ofte.
 
Får du fort latterkrampe?
Jeg humrer lett, i hvertfall.
 
Du er med på 4-stjerners middag, hvem er drømmegjestene dine (døde, levende eller fiktive karakterer) og hva blir underholdningen og hvordan ser menyen ut?
Dette må jeg vurdere nøye før jeg svarer.