Hopp til innhold

Språkkafeer

Språkkafeer kan organiseres på mange ulike måter. Felles er at mennesker som vil lære seg norsk, får muligheten til å møtes og praktisere språket.  Vi deler erfaringer med arbeidet med språkkafeer og gir konkrete tips til innhold, organisering og aktuelle samarbeidspartnere.

Språkkafeer har blitt mer og mer populært over hele landet den siste tiden. Noen språkkafeer er digitale, mens andre tilbyr  fysiske samlinger for deltakerene. De arrangeres både på bibliotek, frivillighetssentraler og andre steder det er naturlig å samle folk som vil lære seg norsk.  Noen bibliotek er selv ansvarlige for driften av språkkafeene, mens andre har frivillige som organiserer alt. Det finnes  mange ulike varianter. Her gir vi tips til å lage den språkkafeen som passer best hos dere.

Sammen kan gi et godt tilbud og skape møteplasser for  de som ønsker å praktisere det nye språket og samtidig møte andre i samme situasjon.

Vi tror at litteratur skaper gode, felles opplevelser som også bidrar til bedre språktrening. Dette er en nyttig håndbok for deg som enten er en dreven arrangør eller er helt i startfasen av arbeide med språkkafeer.  Vi deler er erfaringer i form av både konkrete tips og inspirerende historier.

Hør podkasten vår om språkkaféer