Hopp til innhold

Formidling

Leser søker bok utvikler ulike formidlingsprosjekt som bibliotek, lærere og andre kan bruke fritt. Vi hjelper deg med å ta kontakt med forfattere du vil invitere til arrangementet ditt, eller andre praktiske ting du lurer på.

Vi lager ressurser som du kan bruke til organisering av formidlingen, for eksempel kurs i høytlesing eller organisering av språkkafé. Du finner også tips til tema for samtaler og hvilke forfattere du kan invitere til arrangementet ditt.

Krysspunkt

"Krysspunkt" er et nytt formidlingsprosjekt for elever i videregående. Prosjektet tar utgangspunkt i parallellspråklige diktsamlinger.

Boksøk for ungdom

«En gavepakke av et opplegg», sa norsklæreren om leseprosjektet for videregående.

Vi vekker leselysten hos ungdom med bøker fra Boksøk, forfatterbesøk, høytlesing dialog. Bonusmateriale er podkaster og anbefalingsfilmer.

Podkast

PodKæst er en podkastserie for ungdom.
I hver episode inviterer  programleder Felipe «Fela» Orellana en ny gjest for å snakke om bøker, lesing og livet.

En tur i Slottsparken

Vi inviterer forfattere, illustratører og andre vi samarbeider med på en tur og en prat i Slottsparken.

Forfattere, tegneserieskapere og illustratører

Bli kjent med et utvalg av forfatterne, tegneserieskaperne og illustratørene som Leser søker bok samarbeider med.  I tillegg til å lage inkluderende bøker, er mange av dem også svært erfarne formidlere.

Ta kontakt om du ønsker å invitere noen av dem til et arrangement.

Anbefalinger fra Boksøk

Våre favoritter fra Boksøk.

I Boksøk.no finner du utgivelser av mange kjente, norske forfattere som i utgangspunktet ikke har tenkt at de skal skrive tilrettelagt, men som naturlig skriver inkluderende bøker.

Bærekraftsbiblioteket

Les for fremtida!
Bli med å utforske FN sine 17 bærekraftsmål gjennom litteratur. Bærekraftsbiblioteket inneholder bøker som hjelper deg med å forstå bedre planetens utfordringer med fattigdom, ulikheter og klimaendringer.

Høytlesningskurs med Veronica Salinas