Hopp til innhold

Formidling

Tips til hvordan formidlere, lærere og bibliotekarer kan hjelpe lesere å finne riktig bok.

Vi i Leser søker bok jobber mye med formidling. Vi besøker barnehager og skoler, vi arrangerer samlinger og kurs, vi lager videoer og podkast.

Her deler vi gode formidlingstips. Bøkene vi formidler er som regel i Boksøk.no. Det er bøker vi har støttet, eller bøker som vi anbefaler fordi de er gode – også for de som leser i motvind. Vi anbefaler å hente boktips fra 100-lista, som er en liste over de hundre beste bøkene som egner seg for ulike lesere, fra de tre siste årene

Boksøk for ungdom

«En gavepakke av et opplegg», sa norsklæreren om prosjektet for videregående. Vi vekker leselysten hos ungdom med bøker fra Boksøk, forfatterbesøk, høytlesing dialog. Bonusmateriale er podkaster og anbefalingsfilmer.

PodKæst

PodKæst er en podkastserie for ungdom. Programleder er Felipe «Fela» Orellana, kjent som både musiker og bibliotekansatt. I hver episode inviterer han en ny gjest.

En tur i Slottsparken

Vi inviterer noen av de vi samarbeider med på en tur i Slottsparken for å bli litt bedre kjent.

Anbefalinger fra Boksøk

Våre favoritter fra Boksøk. Her finner du bøker som er støttet av oss. Og bøker skrevet av forfattere som i utganspunktet ikke har tenkt å skrive tilrettelagt, men som naturlig skriver inkluderende bøker.

Høytlesningskurs med Veronica Salinas