Hopp til innhold

Forfattere, illustratører og serieskapere: Søk utviklingsstøtte!

Skriver du sakprosa eller skjønnlitteratur?
I år er utviklingsstøtten åpen for søknader rettet mot barn, ungdom, unge voksne og voksne.

(Foto: Nikolaj Blegvad)

Leser søker bok gir økonomisk støtte og faglig rådgiving til forfattere, illustratører og serieskapere som vil nå våre målgrupper: Lesere som av ulike årsaker trenger utgivelser med ekstra omtanke i komposisjon og utforming, for å skape lesedriv og leselyst.

Vi har i en årrekke støttet utgivelser av høy kvalitet som gjør det godt på allmennmarkedet, som samtidig inkluderer de leserne som har færrest bøker å velge mellom.

Leser søker bok har lang erfaring med å samarbeide med dyktige bokskapere som kjenner sine virkemidler godt!

 

Prioriterte søknader
Det er stort behov for et bredt spekter av kvalitetslitteratur. Unge og voksne etterspør særlig slukebøker med romantikk, eller krim, thriller og spenning.

I vår søketjeneste, Boksøk, formidler vi bøker fra allmennmarkedet, og vi erfarer at det er stor mangel på bøker for lesere på småtrinnet, uansett sjanger.

Det er også stort behov for god sakprosa for alle aldersgrupper.

 

I år er støtten åpen for litteratur skrevet for:

  • Småtrinn
  • Mellomtrinn – lesere mellom 10-13 år
  • Ungdom
  • Unge voksne
  • Voksne

 

Ønsker du å inkludere nye lesergrupper i dine utgivelser?

Har du et prosjekt du vil søke med?

Søknadsfristen er 1. november 2024.

Vi gleder oss til å lese søknaden din!

Søknadsskjema

Beskriv prosjektet, legg ved fremdriftsplan og en arbeidsprøve på 5-20 sider. Søknaden vurderes av ekstern konsulent og innstillingen behandles av vårt styre.

Hva innebærer et samarbeid med oss?

Rådgiverne i Leser søker bok samarbeider tett med forfattere, forlag og andre involverte i arbeidet med å utvikle bøker for lesere som står på utsiden av bøkenes verden.

Hamna nesten i mi digitale papirkurv

I denne jubileumsartikkelen skriv Brynjulf Jung Tjønn om då han samarbeidde med Leser søker bok for første gong. Det første til utgivinga av ungdomsromanen «Smadra» i 2018.

Handleliste for enkel tekst

Kari Saanum har samarbeidet med Leser søker bok siden 2013. I denne jubileumsartikken skriver hun om erfaringene med fra samarbeidet.