Hopp til innhold

Boktips: «Lisa gikk til skogen» av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Sårt og morsomt om tallmønstre, vennskap og den første forelskelsen!

Lisa liker ikke de samme tingene som de andre jentene i klassen. Lisa er opptatt av matte og kaninen sin. De andre jentene er opptatt av gutter, særlig av Jonas, som er den kjekkeste av dem.

Lisa er utenfor. Ingen vil være venner med henne. Det hjelper ikke akkurat at hun aldri sier noe. Hun får ikke til å snakke i klassen. Det kommer bare noen pipelyder som gjør tvillingsøsteren hennes flau og sur.

«Du høres ut som gnageren din med all den pipinga, sier Vera.
Lisa synes uansett det er bedre å være en gnager enn en stumtjener, hun liker ikke at de andre i klassen kaller henne stumtjener.»

En dag skjer det noe i Lisas triste skolehverdag. Noe som forandrer alt. To jenter i klassen oppdager at kule og kjekke Jonas har skrevet navnet til Lisa i en av skrivebøkene sine, med hjerte rundt.

Det blir krise. Sjokk og vantro sprer seg i skolegården. Jonas begynner å skulke. Lisa blir superforvirra og begynner også å skulke. Men en dag møtes de tilfeldig i skogen.

«Han må ha fått øye på henne også, for han stanser noen meter fra Lisa, og ser forvirret ut. Og Lisa blir også forvirret, for da hun ser på Jonas virker det ikke som han tenker stygge ting om henne. Det er noe med øynene hans, han smiler med øynene.»

Jonas viser seg å være både klok og nerdete, akkurat som Lisa. Det skal bare én nerd til for at livet skal bli helt annerledes.

Denne boka egner seg for mellomtrinnet og litt videre oppover i alder. Den har korte kapitler, mye luft, tydelige karakterer, mye dialog og bra lesedriv.

«Lisa gikk til skogen» er utgitt på Aschehoug i 2024.

Boka kan du låne på biblioteket.

Denne boka finner du i Boksøk.