Hopp til innhold

Oversatte bøker

Flere av bøkene som er utgitt med støtte av Leser søker bok lever egne liv i utlandet. Noen av bøkene er tilgjengelige på Det flerspråklige bibliotek og kan lånes der.

Denne listen er ikke uttømmende, NORLA har oversikt over hvilke bøker som blir solgt til utlandet. I noen tilfeller har rettighetene til boka blitt solgt, men har ennå ikke blitt utgitt. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at oversettelsen blir klar.

KVINNER I KAMP

Kvinner i kamp av Marta Breen og Jenny Jordahl er foreløpig solgt til 27 land. På Det flerspråklige bibliotek er boka tilgjengelig på tsjekkisk, engelsk, nederlandsk, russisk, estisk, portugisisk, georgisk, bulgarsk og ungarsk.

Visste du at…

  • I Russland har boka en advarsel og 18-årsgrense trykket på forsiden

 

JENTA SOM VILLE REDDE BØKENE

Jenta som ville redde bøkene av Klaus Hagerup og Lisa Aisato er blitt utgitt på 21 språk. Boka er tilgjengelig på rumensk, katalansk, litauisk, georgisk, ukrainsk, russisk, polsk, gresk, ungarsk, farsi hos Det flerspråklige bibliotek. 

UNDER POLARISEN

Under polarisen av Line Renslebråten er blir gitt ut i Danmark og Russland, og kommer etterhvert ut i Kina og Canada.
Rettighetene til Dyr som gjemmer seg er solgt til Danmark og Russland.

SULT

Martin Ernstsen sin tegneserieadapsjon av klassikeren Sult er gitt ut i Tyskland og Frankrike.

NEDTELLING

Det flerspråklige bibliotek har Nedtelling av Bjørn Sortland på tyrkisk og ungarsk.

SKYGGEN, REISEN OG SULTEN

Bildebøkene Sulten, Skyggen og Reisen av Veronica Salinas er tilgjengelig på farsi og portugisisk på Det flerspråklige bibliotek. OG kan lånes på portugisisk.

Bøkene er oversatt til en rekke flere språk. Reisen til arabisk, persisk, kinesisk, koreansk, portugisisk, fransk, dansk, svensk og engelsk. Sulten er oversatt til  fransk, engelsk, persisk, koreansk og kinesisk. Og Skyggen til kinesisk, portugisisk og persisk.

 

Visste du at..

  • Formidlere og og barn i Kina finner trøst i Skyggen under korona-pandemien. Den lille anda hjelper dem med å forstå at flaggermusene også kan være våre gode venner