Hopp til innhold

Kari Saanum

Kari Saanum har skrevet ungdomsromanene Elefanten i rommet (2013), «Gråt, baby » (2015)  og «Ingen er en øy» (2018) med støtte fra oss. I 2021 kom diktsyklusen «Sorgsanger».

Saanum er forfatter og dramatiker. Hun holder skrivekurs og har formidlet flere av bøkene sine i Den kulturelle skolesekken.

Sorgsanger (2021, Oktober)

Dette er en diktsamling om sorg. Hun og han har levd et sterkt og levende liv sammen. Nå er han døende. Hun forsøker å få alt til å henge sammen; familien, forholdet, livet de har levd. Når han dør, samler hun sammen tingene hans, øver seg på å gi slipp, og minnes. Diktene i Sorgsanger er fortellende og presise.

Målgruppe: Voksne
Kategori: Litt å lese


Ingen er en øy (2018, Omnipax)

Kaia har sin siste dag på ungdomsskolen. Alle har noen å feire dagen med. Utenom Kaia. Moren på er ferie med den nye kjæresten sin. Faren ligger på sofaen og drikker. Dette er den tredje boka om Kaia. Du trenger ikke å ha lest de to andre for å skjønne handlingen. Språket er direkte og med mye dialog. Både setningene og kapitlene er korte.

Målgruppe: Ungdom
Kategori: Litt å lese


Gråt baby (2015, Omnipax)

Kaia har en pappa som er alkoholiker. Han drikker så mye at han holder på å dø. Kaia er sint på faren sin. Og på moren som leser dagboken hennes. Andreas er den eneste som får henne til å tenke på noe annet. Denne boka handler om kjærlighet og foreldre som drikker. Det er nyansert, fint og sårt om et vanskelig tema. Teksten er direkte og setningene korte.
Boka er frittstående oppfølger til Elefanten i rommet.

Målgruppe: Ungdom
Kategori: Litt å lese


Elefanten i rommet (2013, Omipax)

Dette er en intens bok om å føle seg alene. Kaia er 14 år og skammer seg. Hun skammer seg over seg selv. Hun skammer seg over familien. De er ikke som alle andre. De er annerledes. Men det er hemmelig. Det går det ikke an å snakke om. Teksten er svært enkel, men effektiv og nyansert.

Målgruppe: Ungdom
Kategori: Litt å lese