Hopp til innhold

Poesikveld

Velkommen til et fysisk arrangment der du får høre fire nye poeter dele fra de ferske diktsamlingene sine.

Torsdag 16. september leser Åse Ombustvedt, Ali Hayder, Kari Saanum og Karoline Brændjord.  Forfatter og poet Joakim Kjørsvik leder oss gjennom kvelden. Hilde Marie Holsen spiller musikk og lager et lydteppe av elektronikk og trompet.

Foto: May Therese Vorland, Tine Poppe, Baard Henriksen og Eigil Rasmussen-Korsager

Ali Hayder leser på arabisk fra den parallellspråklige diktsamlingen «Lukta av svart». Hanna Bovim Bugge oversetter til norsk. Åse Ombustvedt leser fra «Ring hvis det er noe», Kari Saanum fra «Sorgsanger» og Karoline Brændjord fra den kritikerroste «Jeg vil våkne til verden».

Hilde Marie Holsen spiller musikk og binder opplesingene sammen med lydteppe av elektronikk og trompet.

Tid: Torsdag 16. september kl. 18
Sted: Berner-kjelleren, Litteraturhuset i Oslo
Gratis og åpent for alle.

Meld deg på for å sikre deg plass: er@lesersokerbok.no
På grunn av smittevernhensyn er det begrenset med plasser.

For dere som ikke har mulighet til å være fysisk til stedet på Litteraturhuset i Oslo, kan dere se det digitalt. Arrangementet blir strømmet.

Arrangementet på Facebook

 


 

KAROLINE BRÆNDJORD

Diktene i «Jeg vil våkne til verden» handler om død og liv. Det gjennomgående temaet er sorg over en død mor, og livet som likevel må og vil leves. Språket er originalt og presist.

Karoline Brændjord ble tildelt Kritikerprisen 2020 og Tarjei Vesaas’ debutantpris 2020 for diktsamlingen.

ALI HAYDER

«Lukta av svart» handler om en hverdag som blir brutalt annerledes i det IS tar over byen Mosul i Irak. Hayder skriver om å måtte flykte og forsøke å leve videre med minnene i et nytt land.

Diktsamlingen er på både arabisk og norsk, utgitt av Aschehoug forlag. Diktsamlingen inngår i en planlagt serie med parallellspråklige dikt, initiert og støttet av Leser søker bok. Ali Hayder er poet, forfatter og journalist. Fra 2017 til 2019 var han Fribyforfatter i en norsk by.

 KARI SAANUM

«Sorgsanger» er en diktsyklus om dyp sorg. Mannen i forholdet er kunstner, en vital, sterk kraft. Nå er han døende, og familien i krise. Så kommer døden. I stillheten etterpå overveldes kvinnen av minner fra samlivet. Nærheten, samholdet, barna, forskjellene, kranglene, bruddet. Og kunsten. «Sorgsanger» er gitt ut av Oktober forlag med støtte fra Leser søker bok.

Kari Saanum debuterte i 1992 med novellesamlingen Kraftverk. Siden har hun gitt ut scenetekster og barne- og ungdomsbøker. Hun har også vært scenekunstkritiker.

ÅSE OMBUSTVEDT

Ring hvis det er noe» er en diktsamling med korte og sterke dikt, utgitt av Ena forlag i samarbeid med Leser søker bok. Diktsamlingen er illustrert av Inga H. Sætre. Vi møter Emma, en ung jente, som sliter med å komme seg gjennom hverdagen, både hjemme og på skolen. Moren har urolige hender og overfører angsten sin på Emma. Faren er nesten ikke hjemme, og så forsvinner katten.

Åse Ombustvedt ble nominert til nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2020 for den forrige diktsamlingen «Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?«.