Hopp til innhold

Endre Lund Eriksen

Endre Lund Eriksen har skrevet en rekke bøker for både barn og ungdom. Blant annet «Døden» som både er en tegneserie og faktabok, illustrert av Sigbjørn Lilleeng. Boka er støttet av Leser søker bok.

Døden (2020, Cappelen Damm)

I «Døden» oppdager Mikkel oppdager at han er med i en historie om døden. Det er han ikke særlig interessert i, for i bøker om døden så vil jo folk dø. Er det han? Eller noen han er glad i? Tegneserien Døden er en hybrid av fakta og fiksjon, og fortelleren i historien er aktivt med hele veien: Han kaster Mikkel inn i en rekke situasjoner der ulike sider ved døden behandles med humor og varme.

Mikkel spør, fortelleren forteller – og leseren er med på ferden. Mikkel reagerer med alt fra skepsis, sinne, irritasjon, sorg, latter og nysgjerrighet. Scenene med moren er særlig rørende.

Kjappe og gode dialoger formidler en vanskelig tematikk. Det visuelle bærer mye av fortellingen, og skaper stort lesedriv. Den fengende mangainspirerte tegnestilen gir også god støtte når vi for eksempel lærer hva et hjerteinfarkt er.

Målgruppe: Litt å lese
Alder: Mellomtrinnet


Endre Lund Eriksen i Boksøk