Hopp til innhold

Anna Fiske

Anna Fiske har skrevet en rekke bøker i ulike sjangre i samarbeid med oss. Felles for dem alle er en stor og varm kjærlighet for leseren.

Hun har skrevet Følelsesbiblioteket, som er tilgjengelig både med vanlige bokstaver og med symbolspråk. Og hun har skrevet bildebok for voksne.

Anna Fiske er blant de forfatterene vi har samarbeidet med helt siden organisasjonens begynnelse.
Fiske har et brennende engasjert for ulike type lesere.

Alt som er nytt (2020, Cappelen Damm)

Hele livet starter vi på nytt. Vi flytter til et nytt sted, starter i en ny jobb. Familielivet endrer seg. Det er dette denne vakre og poetiske bildeboka handler om:
Alt som er nytt.

Her møter vi en ung kvinne som skal flytte med familien. Handlingen er kanskje stillfaren og udramatisk på det ytre plan, men hvordan beholde tryggheten når hele hverdagslivet endres?

Samspillet mellom ord og bilde er poetisk og lunt. Historien skildrer opplevelser alle kan kjenne seg igjen i. Boka er over hundre sider og byr på en rik leseopplevelse. Her er det rom for både refleksjon og tolkninger.

Målgruppe: Litt å lese
Alder: Voksne


Alle har en bakside (Cappelen Damm, 2014)

Alle har en forside. Alle har en bakside. Denne boka handler om kroppen. Vi får se kroppen fra barn til voksen. Leseren kan være med å gjette. Hvor er det lov å være naken? Hvor det er lov å tisse? Er det mulig å ha hår på tennene?

Boka har lite tekst. Den er morsom og lærerik. Illustrasjonene er fargerike og forteller sin egen historie.

Boka er blant annet oversatt til tysk, dansk, nederlandsk og islandsk.

Målgruppe: Enkelt innhold
Alder: Barn, ungdom og voksne


Følelsesbiblioteket (Solum)

Det er syv bøker i serien, og hver bok er viet en følelse:  sjalusi, lykke, forelskelse, sinne, sorg, redsel og sjenanse. Bøkene kom ut i perioden 2005 – 2015. Bildebøkene er sywmbolsatt, slik at lesere som bruker ASK (alternativ, supplerende kommunikasjon) kan lese bøkene.

Målgruppe: Enkelt innhold
Alder: All-alder

symbolsspråk