Hopp til innhold

Vil du bli Leseombud?

Lurer du på hvordan det er å være Leseombud? Her kan du bli med inn i et Leseombuds hverdag via en film, en podkast og et intervju, og bli inspirert!

Leseombud Sidsel Platou Aarseth. Foto: Nikolaj Blegvad.

Sidsel Platou Aarset er Leseombud på Holmentunet bo- og omsorgssenter i Asker. Hun kaller seg Læsakjærring og har en liste med ti punkter for å gjøre en lesestund god! I intervjuet «Tips og ideer til Leseombud» deler hun sine ti punkter med oss samt hvordan og hvorfor hun selv ble Leseombud.

Å være Leseombud er en meningsfull jobb, «Jeg går alltid med et stort smil ut døra! Så det er ingen ting å lure på – folk må kontakte sitt lokale bibliotek og bli Leseombud», sier Platou Aarseth.

Les intervjuet her.

 

Se filmen «Vil du bli leseombud?»

I informasjonsfilmen «Vil du bli leseombud?» forteller Platou Aarset om jobben sin som Leseombud og vi får høre fra noen av dem hun leser for ukentlig.

Se filmen her, eller nederst i saken.

 

En samtale med et Leseombud

I spesialpodkasten, «Min metode – En samtale med Leseombud Sidsel Platou Aarseth», forteller Platou Aarseth med smittende glede om hvor givende det er å være Leseombud.

Lytt til samtalen mellom Platou Aarseth og rådgiver i Leser søker bok, Eivor Vindenes

Lytt her!

 

Boktips til Leseombud

«Aske i munnen, sand i skoa», av Per Petterson, inneholder ti korte noveller om barndom og oppvekst i en drabantby i Oslo på 50- og 60-tallet. Denne boka anbefaler vi spesielt til Leseombud som leser høyt for eldre.

Les mer om boka her.

Les om boka i Boksøk.


Vil du bli leseombud?

Ta kontakt med ditt lokale bibliotek!