Hopp til innhold

Utdeling av Ordknappen 2021

Ordknappen deles ut torsdag 18. november kl. 19 i Nedjma på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet åpnes av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen. Hun deler også ut kveldens første pris, av totalt seks priser.

 

Ordknappen er Leser søker bok sin egen pris og deles ut til forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere.

Nytt i år er at vi utvider prisen med to nye Ordknapper.  En Ordknapp går til en som i løpet av 2020 har gitt ut en bok som treffer ulike typer lesere uten støtte eller i samarbeid med oss i Leser søker bok. I tillegg gir vi en Ordknapp til en i litteraturbransjen som har vist et ekstra engasjement for nye prosjekter som favner våre lesere.

På scenen samtaler forfatter Endre Lund Eriksen med lege og forfatter Kaveh Rashidi om kroppen og døden. Det blir musikk av  Morten Qvenild og lesninger av skuespiller Anderz Eide.

Konferansier for kvelden er Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.

Arrangementet er er gratis og åpent for alle. 

Hvis du vil sikre deg en plass, kan du sende en påmelding til er@lesersokerbok.no

Se arrangementet på Facebook. 


 

OM ORDKNAPPEN:

Mottakerne av prisen har vist et lysende eksempel på hvordan bøker kan utvikles til i større grad å nå alle, også de som leser i motvind.  Ordknappen er et ferdighetsmerke og et bevis på at mottakeren med rette kan kalle seg «autorisert forfatter for alle».