Hopp til innhold

Ordknappen 2019

Ordknappen er en hedersbevisning som deles ut av Leser søker bok.

Navnet er en allusjon til Svømmeknappen: På samme måte som med svømmeknappen har den som mottar Ordknappen tilbakelagt en utfordrende distanse og dermed vist sine ferdigheter innenfor en viktig disiplin – å lage bøker for alle.

Thor Sørheim, Gro Nilsdatter Røsth, Torunn Berge, Line Renslebråten, Øyvind Engh, Cecilie Kirkaune Bodahl (for Sherin Wahab), Bente Roestad, Pia Tveterås, Laura Djupvik og Brynjulf Jung Tjønn.

Ordknappen ble delt ut på organisasjonens sommerfest 5. juni. Se bilder fra festen.

Ordknappen er en hedersbevisning som deles ut av Leser søker bok.

Navnet er en allusjon til Svømmeknappen: På samme måte som med svømmeknappen har den som mottar Ordknappen tilbakelagt en utfordrende distanse og dermed vist sine ferdigheter innenfor en viktig disiplin – å lage bøker for alle.

Mottakerne av prisen har vist et lysende eksempel på hvordan bøker kan utvikles til i større grad å nå alle, også de som sliter med å lese vanlige bøker. Ordknappen er et ferdighetsmerke og et bevis på at mottakeren med rette kan kalle seg «autorisert forfatter/illustratør/oversetter – for alle».

Samtidig gir forfattere/illustratører/oversettere leserne en knapp å trykke på for å åpne porten inn til bøkenes verden. De har også utført en samfunnsnyttig oppgave, til stor hjelp både for å fremme psykisk helse, lik rett til utdanning, og ikke minst kulturelt demokrati. Alle skal ha lik rett til kulturopplevelser og informasjon. Ingen skal være utestengt fra gleden av å lese en god bok.

Prisen ble utdelt første gang den 31. august 2006.
Oversikt over tidligere prisvinnere.