Hopp til innhold

Se og Les-konferansen 2024

Hvert andre år arrangeres barne- og ungdomslitteraturkonferansen Se og Les i Bergen. Konferansen er for alle som jobber med barne- og ungdomslitteratur, ansatte i bibliotek, lærere eller andre fagfolk med interesse for feltet. Leser søker bok deltar i årets konferanse – både i et forseminar og på hovedprogrammet.

Illustrasjon: Se og Les

Om Se og les

Bergen Offentlige Bibliotek inviterer igjen til barne- og ungdomslitteraturkonferansen Se og Les, som  har blitt arrangert annethvert år siden 2014.

Hvert år fokuserer konferansen på et tema, og denne gangen er temaet «gnist». Du kan lese mer om årets konferanse og årets tema her.
I tillegg til en rekke spennende foredrag, blir det også mulig å delta på miniseminarer med rom for erfaringsdeling, samt en sosial festkveld.  I 2024 er konferansen på Kulturhuset i Bergen. Jobber du med barne- og ungdomslitteratur, er ansatt i bibliotek, er lærer eller har interesse for feltet, så er dette konferansen for deg!

Dette året er Leser søker bok på programmet med to poster: Et forseminar sammen med andre leseorganisasjoner og på hovedprogrammet med foredraget «Inn i verden – om flerspråklig litteratur».

Forseminar

Mandag kl 09:30- 1430, i Hovedbiblioteket

Her inviteres det til forseminar med Leser søker bok, Foreningen !les, Lesesenteret i Stavanger og IBBY Norge. Programmet er rikt og tettpakket med spennende kurs, og det varer fra 0930 til 1430.

Krysspunkt – bringer verden inn i klasserommet
12:45 – 15:45

Dette kurset er Leser søker bok sitt bidrag til forseminaret. Her får lærere og bibliotekarer innføring i hvordan flerspråklige bøker kan brukes for å fremme leselyst i klasserommet. Kurset tar utgangspunkt i nyutgitte parallellspråklige bøker skrevet av minoritetsspråklige forfattere bosatt i Norge. Disse forfatterne bringer med seg erfaringer og dikt fra nylige og pågående kriser og konflikter i verden i dag. Bøkene knyttes til det digitale leselystprosjektet Krysspunkt, der spørsmål, oppgaver, filmer, podkaster, lydspor og diktvideoer levendegjør stoffet.

På kurset får lærere og bibliotekarer innføring i hvordan de kan inspirere ungdommene til å tenke selv, dele av egne erfaringer og kanskje selv få lyst til å skrive? Det blir opplesning på arabisk og norsk, oppgaver og diskusjoner Velkommen til et spennende og inspirerende kurs i krysspunktet mellom språk, kulturer, dikt og dialog!
Kurset holdes av Hanna Bovim Bugge og Hayder Jumaah, som begge jobber i Leser søker bok.

Du finner mer info på FB-arrangementet til forseminaret

Forseminaret er gratis, og du kan melde deg på her!

Krysspunkt sine nettsider

Inn i verden – om flerspråklig litteratur

14. februar,14:15 – 14:55
Kulturhuset i Bergen

Mange ungdommer i dag vokser opp i en krysskultur mellom ulike språk, væremåter, ideer og forventinger. Hvordan kan litteraturen speile den kompleksiteten ungdommer møter både i seg selv og i verden?

Hanna Bovim Bugge og Hayder Jumaah jobber begge i Leser søker bok, og de vil i dette foredraget dele erfaringer fra utviklingen av den parallellspråklige diktserien Parallell, leselystprosjektet Krysspunkt og kurs i flerspråklig skriving for ungdommer og unge voksne.

 

Velkommen til Se og Les-konferansen 2024!