Hopp til innhold

Deichman Bjerke er Årets Bok til alle bibliotek 2018

– Denne prisen er en ekstra motivasjon til å fortsette arbeidet med å fremme tilrettelagt og tilgjengelig litteratur, sier seksjonsleder ved Deichman Bjerke, Ragnhild Stuler. – Jeg er glad for at det store engasjementet mine flinke ansatte har, anerkjennes. Vi er stolte og ydmyke over at Leser søker bok har kåret oss til årets Bok til Alle- bibliotek.

Deichman Bjerke har i løpet av 2018 utmerket seg med å gjøre en ekstra innsats i arbeidet med å demokratisere litteraturen. Med svært engasjerte, nysgjerrige og handlekraftige ansatte har Deichman Bjerke gjort biblioteket og bøkene tilgjengelige for alle.

Fotograf: Nikolaj Blegvad

Deichman Bjerke har jobbet engasjert og allsidig i sitt arbeid med å nå alle som leser i motvind. De har laget arrangementer og aktiviteter rettet mot alle aldersgrupper, både barn, ungdom og voksne.

Biblioteket har med stor iver gjort bøkene mer tilgjengelige ved å lage kreative og varierte bokutstillinger med utgangspunkt i bøkene som er støttet av Leser søker bok. På denne måten har de gjort veien fra leser til bok kortere og enklere.

Ukentlig har biblioteket organisert språkkafeer for mennesker som er nye i landet og har et ønske om å lære norsk. Språkkafeen er godt besøkt og er i vekst. De ansatte har vist et brennende engasjement for denne målgruppen. Biblioteket har også organisert foredrag med forfattere som har fokusert på det å lære seg et nytt språk og være ny i landet.

Deichman Bjerke har ambisjoner om å bli landets første Dysleksivennlig bibliotek i samarbeid med Dysleksi Norge og Leser søker bok. Dette arbeidet blir satt i gang i løpet av 2019.

De ansatte er åpne, nysgjerrige og gjør en flott jobb med å gjøre biblioteket åpent og tilgjengelig for alle!

Prisen består av en pengepremie på 5000 kr og et diplom.