Hopp til innhold

Audnedal bibliotek er årets Bok til alle-bibliotek

– Dette hadde ikke vært mulig uten de frivillige som kommer hver uke, sier biblioteksjef ved Audnedal bibliotek, Tone Dahl Valand. Samtidig viser Valand med sitt engasjement at hvis man vil, så får man til.

Audnedal bibliotek har i løpet av 2019 utmerket seg med å gjøre en ekstra innsats i arbeidet med å demokratisere litteraturen. Med svært engasjerte, nysgjerrige og handlekraftige ansatte og frivillige har biblioteket gjort bøkene tilgjengelige for alle.

Audnedal – som flyttet inn i nye og større lokaler i år – har utmerket seg med å jobbe svært dedikert i sitt arbeid med å nå alle som leser i motvind. De har laget arrangementer og aktiviteter rettet mot alle aldersgrupper, både barn, ungdom og voksne. Ettersom biblioteket er et kombinasjonsbibliotek, er det naturlig nok mange barn innom. Men her er det noe for alle.

Allerede før man kommer inn i biblioteket, ser man den sterkt oransje inngangsdøren, en farge som er valgt for at svaksynte lett skal kunne finne inngangen. Den glade oransjefargen møter vi igjen inne i biblioteket.

Ukentlig har biblioteket organisert møter mellom elever ved voksenopplæringen Audnedal læringssenter og frivillige. Biblioteket har investert i spill og flerspråklige bøker. Dessuten har det vært arrangert høytlesning av avisen Klar Tale, med gjennomgang og samtale etterpå. Det har også vært konsert og turer i regi av biblioteket.

Biblioteket har også tett kontakt med leseombud som leser på seniorsenter og skole i nærmiljøet. Boktipsene får leseombudene fra biblioteket.

De flotte lokalene brukes også av lesevenner som enten leser for elevene, eller hører på elevenes høytlesning.

Biblioteksjef Valand er både engasjert og dedikert, og gjør en flott jobb med å gjøre biblioteket åpent og tilgjengelig for alle!

Leser søker bok gratulerer så mye!
Prisen består av en pengepremie på 5000 kr og et diplom.

Her er en oversikt over tidligere vinnere.