Hopp til innhold

Michael Stilson

Forfatter Michael Stilson har sammen med tegneserieskaper Luis Guaragna laget fotballboka «Elastico» (2020). Stilson er tidligere fotballspiller og har skrevet flere bøker ungdomsromaner om fotball.

Han brenner for at gutter og lesing. Hans ambisjon som forfattere er å være en døråpner for nye lesere, og han håper «Elastico» kan være den boka som får ungdom til å lese.

Elastico (2020, Ena forlag)

Ibra har store ambisjoner på fotballbanen. Han drømmer om en plass på det norske juniorlandslaget. Det gjør også lagkompisen Oscar. Når Ibra elegant skårer i finalen i Norway Cup, er konkurransen mellom de to igang: På fotballbanen, i skolegården, i vennegjengen, til og med om den nye jenta som starter på skolen. Dette er en fortelling om fotball, forelskelse og vennskap. Men det er først og fremst en fortelling om å lære seg selv å kjenne.

Tegneserien er laget i en fengende visuell stil. De fargerike illustrasjonene formidler effektivt temperaturen i handlingene og tar leseren tett på historien. Her er det fart, spenning og kjappe dialoger, men også ettertenksomme og vare møter.
Målgruppe: Litt å lese
Alder: Mellomtrinn, ungdom