Hopp til innhold

Våre boktips til Sommerles 2020

Sommerles er i gang, og vi har funnet fram noen favoritter fra Boksøk.

Linn anbefaler

For å høre Linns videoanbefaling av boka Rosa Parks, klikk på bildet.Boka er en av bøkene i Bærekraftsbiblioteket, og en del av serien Små folk, store drømmer fra Gyldendal forlag. Blant personene man blir bedre kjent med i serien er – i tillegg til Rosa Parks – Emmeline Pankhurst, Amelia Earhart og Marie Curie. Alle sammen damer som inspirerer, og med historier som oppmuntrer leseren til å velge sin egen vei. Disse korte biografiene er fine utgangspunkt for å snakke med barn om emner som rasisme, kvinnekamp og likestilling.

Veronica anbefaler

Dette snakker man bare med kaniner om av Anna Höglund

En utrolig fin bok om å være annerledes. Om å føle seg utkledd som noen andre og ikke passe inn.

Om at det ikke er alltid lett å ikke være som alle andre. Boka har korte setninger med enkelt språk og nydelige illustrasjoner!

Eva anbefaler

Tegneserieromanen med kanskje tidenes beste tittel Laura Dean driver og dumper meg er perfekt for late sommerdager. Frederica er forelska i Laura. Hun er forelska på den måten som får deg til å bli en skikkelig dårlig venn. Som får deg til å miste dømmekraften og kanskje til og med deg selv. Hvordan dumpe noen som allerede har dumpet deg? #alterlove #pride


Eva leser fra boka Før øya synker

Selv om jeg håper på skikkelig varme dager med mye bading denne ferien, er det vanskelig å nyte det uten en bismak. Naturen endrer seg, været er ikke som det pleier. I boka Før øya synker får vi et innblikk i hvilke konsekvenser klimaendringene har for ungdom rundt om i verden. Anbefales i sommervarmen!

Mari anbefaler

Årets Sommerles-forfatter er Mari Moen Holsve, og i denne videoen forteller hun om sin favorittbok fra Boksøk, nemlig Jon Klassens Vi fant en hatt. Hør hva Mari har å si om den boka:

Mari Moen Holsve anbefaler sin favorittbok i Boksøk