Hopp til innhold

Utdeling av Ordknappen 2024 på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer

Ordknappen er Leser søker bok sin egen pris som hvert år deles ut til forfattere, tegneserieskapere, oversettere og illustratører som har samarbeidet med Leser søker bok for første gang.

Foto: Paal Audestad, Babette Michel, Elisabeth Wathne (Moment) og Leon Mathisen.

Mottakerne av Ordknappen har vist et lysende eksempel på hvordan bøker kan utvikles til i større grad å nå alle, også de som leser i motvind.

Leser søker bok deler også ut Boksøkprisen og Bransjeprisen. Med Boksøkprisen ønsker foreningen å hedre en forfatter eller bokskaper som naturlig skriver tilgjengelige bøker, uten å ha mottatt støtte fra Leser søker bok. Med Bransjeprisen hedres en person i litteraturbransjen som har vist et ekstra engasjement for foreningens målgrupper.


Ordknappen 2024 deles ut på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet, Even Aleksander Hagen, åpner utdelingen. På scenen blir det blant annet joik og musikk av Torgeir Vassvik og opplesning av Camilla Kuhns «Ryddetid» på flere språk. Haile Bizen leser fra sin parallellspråklige diktsamling, «La oss si at jeg er». Det blir også lesninger av skuespiller Anderz Eide og musikk ved Morten Qvenild.

Konferansier for kvelden er Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.

Dato: onsdag 29. mai, kl. 18.00
Sted: Kulturhuset Banken, Ekspedisjonen.

Dørene åpner kl. 17.30.

Arrangementet er er gratis og åpent for alle.

Se arrangementet her.

Les mer om Ordknappen.

Hvis du vil sikre deg en plass, kan du sende en påmelding til ar@lesersokerbok.no