Hopp til innhold

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer

Programmet til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer er klart. I år fokuserer festivalen på å være i dialog med verden og har invitert forfattere fra 30 land og verdenshjørner til å diskutere temaer som angår oss alle!

Norsk litteraturfestival på Lillehammer avholdes fra 22.- 28. mai og Leser søker bok har flere arrangementer under festivalen.

Onsdag 24. mai deler vi ut Ordknappen, vårt ferdighetsmerke og et bevis på at mottakeren med rette kan kalle seg «autorisert forfatter for alle». Tidligere samme dag kan inviterte skoleklasser oppleve Jonathan «Boss» Castro og Don Martin med forestillingen «Blokk til blokk». Her tar de publikum med tilbake til oppveksten på Haugenstua og vi blir tatt med inn i blokkene de vokste opp i og til historiene bak tekstene de skriver. «Blokk til blokk» begynte som en forestilling på Det Norske Teater før den ble tegneserie. Illustrasjonene fra tegneserien, laget av Anders Iversen, blir vist under forestillingen.

«Blokk til blokk»
Tid: 24. mai kl. 13.00-14.00
Sted: Maihaugsalen
Arrangementet er for inviterte skoleklasser.
Les mer om tegneserien «Blokk til blokk» her.

Ordknappen
Tid: onsdag 24. mai kl. 18.00-19.30
Sted: Kulturhuset Banken, Bransjescenen
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

LSB-forfattere på festivalen
Flere forfattere Leser søker bok har samarbeidet med gjester festivalen. Poet og aktivist Fatemeh Ekhtesari deltar på fire arrangementer, blant annet Åpningsforestillingen og «Det iranske opprøret».
Alle Ekhtesaris arrangementer finner du her.

Ekhtesaris diktsamling «Hun er ikke kvinne» fikk strålende mottakelse da den utkom i november 2022. Boka er gitt ut av Aschehoug og støttet av Leser søker bok. Les mer om «Hun er ikke kvinne» her.

Full oversikt over programmet finner du her.

Mange av festivalens arrangementer strømmes, ta en titt på det digitale programmet her.