Hopp til innhold

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer

Norsk Litteraturfestival på Lillehammer er i gang. Leser søker bok har flere arrangementer under festivalen.

Norsk litteraturfestival på Lillehammer avholdes fra 27. mai – 2. juni 2024.

Onsdag 29. mai deler Leser søker bok ut Ordknappen, vårt ferdighetsmerke og et bevis på at mottakeren med rette kan kalle seg «autorisert forfatter for alle».

Tidligere samme dag kan inviterte skoleklasser oppleve den multimodal forestillingen, «Hvis det ikke brenner», som er basert på Ronja Svenning Berge sin tegneserie med samme navn.

Tegneserien handler om Linda, som bærer på et mørkt traume få venner kjenner til. En dag finner hun en eske med gamle ting, og alle minnene kommer tilbake. Hverdagslivet i kollektivet og på jobb går sin gang, men fortiden slipper ikke taket. Hvordan skal hun komme seg videre?

Sterke, vakre og poetiske illustrasjoner fra tegneserien vises på storskjerm, dialogene fremføres av Sjur Vatne Brean og Iman Meskini og forestillingen er tonesatt av Morten Qvenild. Forestillingen tar publikum tett på Linda sine vonde erfaringer, men viser også håpet som ligger i omsorgen fra gode venner. Sammen skaper ord, bilde og musikk en sterk scenisk opplevelse som tar oss tett et hverdagsliv som preges av hendelser i fortiden. Men forestillingen gir også store rom for publikums egne refleksjoner.

 

«Hvis det ikke brenner»
Tid: 29. mai kl. 13.00-14.00
Sted: Maihaugsalen
Arrangementet er for inviterte skoleklasser.
Les mer om tegneserien «Hvis det ikke brenner» her.


Ordknappen

Tid: onsdag 29. mai kl. 18.00-19.30
Sted: Kulturhuset Banken, Bransjescenen
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

LSB-forfatter på festivalen
Poet Haile Bizen er en av de inviterte gjestene til arrangementet «Brenner deler dikt». Her deler NRKs Hans Olav Brenner dikt med utvalgte gjester live fra scenekanten. De andre gjestene er Lars Mytting og Vigdis Hjorth. Arrangementet er fredag 31. mai kl.10.00, i Festivalteltet.

Haile Bizens diktsamling «La oss si at jeg er» fikk strålende mottakelse da den utkom våren 2023. Boka er gitt ut av Aschehoug og støttet av Leser søker bok. Les mer om «La oss si at jeg er» her.

Les mer om «Brenner deler dikt» her.

Full oversikt over programmet finner du her.