Hopp til innhold

En vakker og annerledes bibel kåret til «Årets best tilrettelagte Bok»

«Bibelen i tekst og bilder» ble i går kåret til «Årets best tilrettelagte Bok» under prisutdelingen «Årets vakreste bøker». «Bibelen i tekst og bilder» er utgitt av Bibelselskapet, i samarbeid med Nasjonalmuseet, og er støttet av Leser søker bok.

Praktutgaven «Bibelen i tekst og bilder» består av 101 bibeltekster fortalt på en ny, levende og samtidig gjenkjennelig måte. Særlig kjente bibelvers og salmer er sitert for å skape gjenkjennelse. Kunst fra Nasjonalmuseets samling illustrerer fortellingene og både tekstene og bildene åpner for refleksjoner og assosiasjoner. Boken er tilrettelagt for mennesker som lider av demens, men alle lesere vil ha glede av denne vakre utgivelsen.

 

Daglig leder i Leser søker bok, Monica Helvig, delte ut prisen «Årets best tilrettelagte bok» til designer i Minsk, Marte Espevik, og redakør i Bibelselskapet, Anne Kristin Aasmundtveit.

 

Juryens begrunnelse:
«Bibelen i tekst og bilder» er en vakker og annerledes bibel laget for å inkludere lesere med demens. Utgivelsen er raus, original og smakfullt satt, der form ikke overgår innhold. Det mørkegrønne omslaget i sjirting og preg med gullfolie viser leseren at dette er en bruksbok med høytidelig preg. Den åpne ryggen med swiss-binding gjør at boken lett åpnes i fanget eller på et bord selv for eldre lesere. Tekstene er illustrert med hele 101 kunstverk fra Nasjonalmuseets samlinger. Papiret er mettet og av god kvalitet og gir tekstene god kontrast. Skrifttypen er uten seriffer og har storskriftkvaliteter, og egner seg godt for eldre med svakere syn. Alt dette er gjort med en gjennomført stil og kvalitet i alle ledd, slik at leserne har fått en bibel som er både vakker og brukervennlig.

 

 

«Årets best tilrettelagte Bok» kåres blant fjorårets utgivelser i alle sjangre innen tilrettelagte bøker. Prisen deles ut av Leser søker bok i samarbeid med Grafill.

Les mer om boka her! 

Denne boka finner du i Boksøk.