Hopp til innhold

Inga H. Sætre og Sigbjørn Lilleeng nominert til Årets vakreste Bøker 2022!

I går ble det kjent at Inga H. Sætre og Sigbjørn Lilleeng er nominert til Grafills Årets vakreste Bøker 2022! Vi gratulerer!

Inga H. Sætre og Sigbjørn Lilleeng er nominert til Grafills Årets vakreste Bøker 2022! Sætre er nominert for diktsamlingen for ungdom, «Ring hvis det er noe», skrevet av Åse Ombustvedt. Lilleeng er nominert for tegneserieadapsjonen, «Inntrenger». Begge bøkene er gitt ut av Forlaget Vigmostad & Bjørke / Ena og er støttet av Leser søker bok.

I «Ring hvis det er noe» møter vi den unge jenta Emma. Hun bor med en mor som alltid er hjemme og en far som nesten aldri er det. Hos Emma er ikke alt som det bør være, noe hun skjønner litt etter litt. Diktsamlingen består av korte, sterke dikt og fortellende illustrasjoner. Språket er direkte og konkret. Både det som sies og det som ikke sies er tydelig. «Ring hvis det er noe» er en bok om å stå opp for seg selv, om løsrivelse, og å finne ut hva man er laget av

Sigbjørn Lilleengs tegneserie «Inntrenger» er basert på manuset til TV-serien «Blindpassasjer» av Bing & Bringsværd. Stjerneskipet Marco Polo er på vei hjem etter oppdrag på planeten Rossum. Ombord ligger besetningen på fem i kunstig søvn, uvitende om blindpassasjeren på skipet. Men når de våkner, oppdager de snart at noe er alvorlig galt … «Inntrenger» tar oss tett på dramaet som utspiller seg langt ute i rommet og den er tegnet i en mangastil som vil treffe en bred lesegruppe.

Les mer om «Ring hvis det er noe» og «Inntrenger» i Boksøk.

«Ring hvis det er noe» og «Inntrenger» er to av titlene i vårt Leselystprosjekt Boksøk for ungdom. Les mer om det her!

 

Årets vakreste Bøker 2022
Årets vakreste bøker kåres torsdag 13. oktober kl.18.00 på Sentralen i Oslo. Da blir det klart hvilke titler som blir premiert med gull, sølv eller diplom. Samme kveld kåres Årets best tilrettelagte Bok, Årets vakreste Bok utgitt i Norge og Grafills hederspris, Bokkunstprisen.

Årets vakreste Bøker hedrer den visuelle siden av boken, og i år deles prisene ut for 89. gang.

Les mer om Årets vakreste bøker 2022 og alle de nominerte her!

 

Boksøk og 100-lista
Flere av titlene som er nominert til Årets vakreste Bøker 2022 ligger i vår søketjeneste Boksøk. I Boksøk finnes bøker som på ulike måter er tilpasset alle som leser i motvind.

Bøkene som er nominert er:
«Ubesvart anrop», «Bror min», «Georg er borte», «Hvordan er det å være voksen?», «Litt redd, bare», «O bli hos meg», «Gutteboka» og «Mulanosaurus Rex».

Disse bøkene finner du også på 100-lista. 100-lista er vår gavepakke til alle som leser i motvind – til formidlere, bibliotekarer, lærere og foresatte som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista. Her har vi samlet de beste bøkene for alle, utgitt de siste tre årene!