Hopp til innhold

Lansering av 100-lista 2021

JENNY JORDAHL // SARAH SMITH OGUNBONA
IDA FRISCH // MICHAEL STILSON

NASRIN KHUSRAWI // GENETTE VÅGE

Årets 100-liste lanseres med et digitalt live-arrangement fra Litteraturhuset i Oslo torsdag 18. mars kl. 18.

Lanseringen av årets 100-liste blir åpnet av statssekretær i Kulturdepartementet Gunhild Berge Stang (V).

Brageprisvinner Jenny Jordahl leser og viser illustrasjoner fra tegneserieboka «Hva skjedde egentlig med deg?».  Sarah Smith Ogunbona leser fra romanen «Globus» som hun er nominert til Tarjei Vesaas´ debutantpris for.  Ida Frisch gir oss en smakebit fra langdiktet «Kjære Grønland». Forfatter og tidligere fotballspiller Michael Stilson leser og forteller om arbeidet med «Elastico», en tegneserieroman for ungdom.
Musiker Morten Qvenild har komponert musikk til den ordfrie bildeboken «Tidevann» av Tuva Synnevåg som fremføres sammen med illustrasjonene fra boken.

Vi får se to filmer med anbefalinger fra Boksøk. Skuespiller Nasrin Khusrawi og tidligere profesjonell motorcross-kjører Genette Våge anbefaler hver sin bok  fra årets 100-liste.

Vi viser også redesigner Ingrid Lysne Vik anbefale Martin Ernstsen sin tegneserieadapsjon «Sult» og programleder Dennis Siva Lie anbefale «Grønne greier«av Ole Mathismoen som er i Bærekraftsbiblioteket.

100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene fra Boksøk som er gitt ut de tre siste årene. Dette er vår gavepakke til alle som leser i motvind. Til formidlere, bibliotekarer, lærere og foresatte som synes det er vanskelig å orientere seg i alt som blir gitt ut av nye bøker. Vi har gjort jobben for dere. Vi har lest og lett, og samlet de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese i en liste.  Her er det bøker i alle sjangre for lesere i alle aldre. Fakta, skjønnlitteratur, tegneserier og bildebøker. Felles for alle er at de er lesevennlig og har høy litterær kvalitet. Bøkene på lista er rett og slett kvalitetsstempla av oss i Leser søker bok.

Arrangementet er tilgjengelig i 24 timer.

https://youtu.be/GRhdhvBN7k0

Se arrangementet på  Facebook.

 

Forfatterportrett: Guri Pfeiffer,  Eline Kjøl Berg, Morten Bendiksen, Isak Martinsson,