Hopp til innhold

Visueltprisen 2024

Torsdag 6. juni ble Visueltprisen 2024 delt ut og flere av prismottakerene var forfattere og illustratører Leser søker bok har jobbet med eller anbefaler.

Gull og Best of Show til Trond Bredesen
for «Mora mi»!

Trond Bredesen fikk først Gull for «Mora mi» i kategorien «Illustrasjon», før han så ble trukket frem som vinner av Best of Show.

Best of Show er et hedersbevis på arbeid i særklasse som utmerker seg eksepsjonelt og som har trukket bransjen et steg videre. Vinneren velges ut blant gullvinnerne i Visueltkonkurransen og deles ut de årene juryen finner et arbeid som skiller seg særdeles ut. Prisen ble innført i Visuelt i 2012 og er delt ut ni ganger.


Juryens kommentar:
En utrolig vakker bok som tar for seg et tema mange kjenner seg igjen i. Illustrasjonene bærer historien og tar leseren med på en reise gjennom hele boken. Teknikken og stilen i illustrasjonene understreker det personlige perspektivet. Fargebruken er med på å skape en dynamisk og levende helhet av boken. Hver side er en historie i seg selv, og man kan sitte og bla i den i timevis, nettopp fordi den vekker så mange følelser hos leseren. Boken føles nær i formatet, både med tanke på størrelsen, men også teksturen på papiret. Illustrasjonene har fått lov til å vokse på sidene og ta plass der det er naturlig.

 

Diplom til «Men hvem er du?»

Martin Ernstsen var nominert i kategorien «Illustrasjon» og mottok diplom for tegneserieromanen «Men hvem er du?».


Juryens kommentar:
En bok som vekker mange følelser og tar opp et vanskelig og sårt tema. Illustrasjonene er med på å fortelle en historie som tar leseren med på en reise gjennom tanker, minner og følelser. Illustratøren har tatt modige valg i designprosessen som gjør at boken oppleves som et unikt produkt som både er personlig og treffer mange.

Les mer om «Mora mi» og «Men hvem er du?» i Boksøk.

 

Boksøk og 100-lista
Flere av titlene som var nominerte og vant priser under Visuelt 2024 ligger i vår søketjeneste Boksøk. I Boksøk finnes bøker som på ulike måter er tilpasset alle som leser i motvind.

I kategorien «Illustrasjon» mottok Max Estes Diplom for tegneserieroman «Langt hjemmefra».

Tegneserieromanene «Grip den føkkings dagen» av Kjersti Synneva Moen og «Tarjei, 13 år» av Anja Dahle Øverbye var blant de nominerte i kategorien «Illustrasjon».

Disse bøkene finner du også på 100-lista. 100-lista er vår gavepakke til alle som leser i motvind – til formidlere, bibliotekarer, lærere og foresatte som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista. Her har vi samlet de beste bøkene for alle, utgitt de siste tre årene!