Hopp til innhold

– Verktøy som 100-lista er gull verdt

-Når noen leser i motvind, betyr det at vi andre har et større ansvar, sa statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet Odin Adelsten Aunan Bohmann (Ap) da han åpnet lanseringen av 100-lista 3. mars på Litteraturhuset i Oslo. Vi trenger hjelp til å sortere og finne frem i litteraturen, vi trenger Leser søker bok. Sammen skal vi styre, skape og bidra til at alle får tilgang på bøker og sammen sørge for at alle lesere skal få muligheten til å velge blant mangfold.

100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene som er litt lettere å lese fra de siste tre årene. Alle bøkene på lista finner du  i Boksøk.no. Her finner du bøker for alle aldre og i alle sjangere. Felles for alle er at de er leservennlige og har høy litterær kvalitet. Og alle bøkene er kvalitetsstemplet fra oss i Leser søker bok. Årets liste er full av prisvinnende bøker og forfattere, alt fra Brageprisvinnere til vinneren av P2-lytterens romanprisvinner og vinnere av Årets vakreste bøker.

 

Programmet på lanseringen av  lista var tettpakket og variert. Musiker Hilde Marie Holsen startet kvelden med musikk  kombinert med diktopplesninger. Poetene Kari Saanum og Selma M. Yonus leste fra «Sorgsanger» og «Vuggesang for liten kriger». Saanum og Yonus deltok også i samtale med poet Pedro Carmona-Alvarez. Han ledet også en samtale med Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie som delte erfaringer fra arbeidet med boka «Søstre. Min historie etter Utøya».

Anders Totland og Brynjulf Jung Tjønn leste fra sine romaner «Blindsone» og «Kvar dag skal vi vere så modige». Kvelden ble avsluttet med samtale mellom Nora Dåsnes og Taran L. Bjørnstad om Dåsnes sin grafiske roman «Ubesvart anrop».

Se 100-lista