Hopp til innhold

Ungdom bokbader forfattere

Bokhyllene i fritidsklubbene på Grorud skal fylles med bøker. Forfattere, tegneserieskapere og illustratører skal bli bokbadet av ungdom. I anledning Bokåret 2019 samarbeider Leser søker bok med Aktiv i Grorud om å gi ungdom i bydelen gode litteraturopplevelser.

Tor Arve Røssland og ungdom fra Aktiv i Grorud

Først ute er Brynjulf Jung Tjønn 11. april.
– Vi håper forfatterbesøkene vil føre til at unge blir inspirerte eller kanskje til og med får et nytt forbilde. De får mulighet til å snakke om litteratur på en annen måte. Det at det er et lavterskeltilbud er litt av grunnen til at vi ønsker å samarbeide med Aktiv i Grorud om prosjektet, sier daglig leder Monica Helvig.

– Å få mer litteratur inn i fritidsklubbene er svært positivt. Dette er noe ungdom selv har etterlyst, sier lederen av Fyrhuset musikkverksted Maria Eva Orieta

I løpet av Bokåret 2019 skal Aktiv i Grorud invitere forfattere, tegneserieskapere og illustratører til fritidsklubbene. Målgruppen er barn og ungdom mellom 10 og 23 år. Ungdom skal både være verter for arrangementet og lede intervjuene på scenen.

På programmet står kunstere som lager bøker til alle. Felles er at de tar opp viktige temaer for barn og ungdom. Brynjulf Jung Tjønn kommer med boka «Smadra», Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleeng med serien «Apefjes» og Line Rensebråten med «Under polarisen» i tillegg får ungdommene møte forfatterne av spenningsserien «Grøss og Gru».

Ungdomsmedvirking er en sentral del av Aktiv i Grorud sitt arbeid. Litteratur kan være et viktig samlingspunkt for barn og unge. Les mer om Aktiv i Grorud.