Hopp til innhold

«Søstre» inkluderes i prestisjetung katalog over anbefalte barne- og ungdomsbøker fra hele verden

Fredag 21. oktober ble det kjent at «Søstre – min historie etter Utøya» av Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie innlemmes i The International Youth Library sin katalog, «The White Ravens».

The International Youth Library er verdens største internasjonale biblioteket for barne- og ungdomslitteratur. Hvert år vurderer de nye barne- og ungdomsbøker fra forlag i hele verden. På bakgrunn av dette publiserer de den årlige «White Ravens»-katalogen med anbefalte bøker for barn og unge fra hele verden.

Årets katalog inneholder 200 nye utgivelser fra over 50 land og på mer enn 30 ulike språk. Utgivelsene som kommer med i katalogen merkes med «The White Ravens» kvalitetsstempel. Dette er bøker som fortjener internasjonal oppmerksomhet grunnet deres universelle tematikk og deres fremragende og nyskapende litterære eller illustrasjonsmessige kvaliteter.

«The White Ravens» presenteres på bokmessen i Frankfurt hvert år og også på barnebokmessen i Bologna det påfølgende året.

«Søstre – min historie etter Utøya» er utgitt av Vigmostad & Bjørke og er støttet av Leser søker bok. Boken vant også Brageprisen for beste sakprosa for barn og unge i 2021.

Andre bøker støttet av Leser søker bok som har fått denne gjeve merkingen er «OG» av Veronica Salinas. «OG» ble innlemmet i lista i 2017.

Les mer om «The White Ravens» her.