Hopp til innhold

Nominert til ALMA-prisen 2021

For andre år på rad er Leser søker bok nominert til verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur, Astrid Lindgren Memorial Award, (ALMA). Nominasjonen ble offentliggjort onsdag 21. oktober 2020.

– Vi er stolte av at juryen annerkjenner arbeidet organisasjonen gjør for å demokratisere litteraturen og gjøre gode bøker tilgjengelig for alle. Det er veldig stas å bli nominert til den gjeve ALMA-prisen for andre år på rad, sier daglig leder Monica Helvig.

Disse er også nominert fra Norge:
Rune Belsvik, forfatter
Gro Dahle, forfatter
Maria Parr, forfatter
Trøndelag fylkesbibliotek, organisasjon
Marit Kaldhol, forfatter
Harald Rosenløw Eeg, forfatter
Svein Nyhus, forfatter/illustratør
Gry Moursund, forfatter/illustratør
Bjørn F. Rørvik, forfatter
Stian Hole, forfatter/ilustustratør
Øyvind Torseter, illustratør

I 2020 vant Baek Heen ALMA-prisen. Hun er illustratør fra Sør-Korea. Prisen har aldri blitt vunnet av noen fra Norge.

ALMA-prisen ble opprettet etter forfatterens død i 2002 av den svenske stat, og administreres av kulturrådet i Sverige. Målsettingen er å styrke og øke interessen for den gode barne- og ungdomslitteraturen fra hele verden. Prisen er på 5 millioner svenske kroner, og deles ut til en eller flere forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende organisasjoner som holder høyt kunstnerisk nivå, og virker i Astrid Lindgrens ånd.

Norsk barnebokinstitutt, IBBY Norge (International Board of Books for Young People), Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk bibliotekforening barn og unge og Norsk Litteraturfestival har nominasjonsrett til ALMA-prisen.

”Bra litteratur ger barnet en plats i världen, och världen en plats i barnet.”
-Astrid Lindgren