Hopp til innhold

Nominert til ALMA-prisen 2020

For første gang er Leser søker bok nominert til verdens største barne- og ungdomslitteraturpris ALMA-prisen 2020, Astrid Lindgren Memorial Award. Nominasjonen ble offentliggjort på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer torsdag 23. juni 2019.

«Vi er særs stolte og hoppende glade for at vi er nominert til den gjeve ALMA-prisen. Nominasjonen er en stor anerkjennelse av det viktige arbeidet Leser søker bok gjør for å demokratisere litteraturen og gjøre god litteratur tilgjengelig for alle», sier daglig leder Monica Helvig.

Norsk barnebokinstitutt, IBBY Norge (International Board of Books for Young People), Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk bibliotekforening barn og unge og Norsk Litteraturfestival har nominasjonsrett til Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA-prisen).

I år brukte de denne retten til å la lesernes mening bli hørt gjennom en offentlig avstemning over seks kandidater. De to kandidatene som fikk flest stemmer blir Norge sine kandidater til ALMA-prisen. Leser søker bok er nominert sammen med forfatter Gro Dahle.

«Vi mener jobben Leser søker bok gjør med å gi alle en vei inn i boka er svært viktig både for den enkelte leser, og for et samfunn som er tuftet på demokratiske verdier»

Juryen i sin begrunnelse for nominasjonen

Om ALMA-prisen:
Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) ble opprettet etter forfatteren sin død i 2002 av den svenske stat. Prisen administreres av kulturrådet i Sverige. Målsettingen er å styrke og øke interessen for den gode barne- og ungdomslitteraturen fra hele verden. Prisen er på 5 millioner svenske kroner, og deles ut til en eller flere forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende organisasjoner som holder høyt kunstnerisk nivå, og virker i Astrid Lindgrens ånd.