Hopp til innhold

Nominert til Årets tegneserie!

De nominerte til Årets tegneserie 2024 er klare! «Mora mi», «Men hvem er du?» og «Nagel 2 – ingen vei tilbake», som alle er støttet av Leser søker bok, er blant de nominerte.

Vi gratulerer!

Serieteket (Deichman Grünerløkka), Tegnerforbundet og Grafill deler hvert år ut Årets tegneserie til en norsk tegneserieskaper som har utmerket seg på et høyt faglig nivå. Med prisen følger en pengepremie på kr 30.000,-

Formålet er å bidra til å løfte viktigheten av norske tegneserieskapere og stimulere til å øke utøvernes faglige nivå. Prisen deles ut under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo 5.–8. juni.

 

Begrunnelsene:

«Nagel 2 – ingen vei tilbake»
Sigbjørn Lilleeng
Strand Forlag

Sigbjørn Lilleengs stil er nå blitt så bra at vi trygt kan kalle dette mesterverket … Lillengsk! Med «Nagel 2 – ingen vei tilbake» mener juryen at vi går en klassikerserie i møte. Selv om tegneserieskaperen har sagt å være inspirert av storheter som Jeff Smith, er Nagel-universet aldri uoriginalt. Lilleeng vet å ta de unge leserne på alvor hele veien i en meget godt laget sci-fi full av litterære virkemidler som speiler vårt eget samfunn.


«Mora mi»

Trond Bredesen
No Comprendo Press

Trond Bredesen, som har jobbet med illustrasjon i en årrekke, debuterer sterkt som tegneserieskaper med boken «Mora mi». Med en ypperlig blanding av sårhet og humor skildrer han sin mors alderdom med en mesterlig strek. Dialogen er sparsom, men bildene gir oss dybde og et rikholdig spekter av ulike følelser. Vi får bli med langt inn i intimsfæren der vi som lesere får kjenne på noe av det samme ubehaget som de pårørende antakelig gjør, men takket være kjærligheten og respekten som ligger bak fortellingen, kjennes det likevel ikke påtrengende.


«Men hvem er du?»

Martin Ernstsen
Gyldendal

Martin Ernstsen skildrer mesterlig og nært farens alzheimerdiagnose. Selv om det til tider er vondt, balanserer Ernstsen boken på mesterlig vis med minnerike stunder fra fortiden og inspirerte, detaljerte tegninger som får leseren til å ville ha mer fra første stund. Skildringen av et far-sønn-forhold som tidvis har vært vanskelig gir ekstra dybde og spenning til historien. Med denne høyst personlige boken befester Ernstsen seg som en svært dyktig tegneserieskaper som mestrer kunsten å lage fengende tegneserieromaner om mellommenneskelig drama.

 

De to andre titlene som er nominert til Årets tegneserie 2024, «Grip den føkkings dagen» av Kjersti Synneva Moen og «Dronefangeren» av Øyvind Torseter, ligger i vår søketjeneste Boksøk. I Boksøk finnes bøker som på ulike måter er tilpasset alle som leser i motvind. Les mer om bøkene her.

Les mer om Årets tegneserie her.