Hopp til innhold

Max Manus – en tegneserie om en av Norges største motstandshelter

Andreas Iversen har skrevet og illustrert en tegneserie full av action, spenning, humor og alvor. Her kommer leserne tett på den norske motstandskampen.

Foto:Kagge/Josefine M. Pettersen

Denne tegneserien tar leseren tilbake til andre verdenskrig.
Med livet som innsats kjempet Max Manus og kameratene hans mot den nazistiske okkupanten. Gjennom action, spenning, humor og alvor kommer leserne tett på den norske motstandskampen og alle farene de utsatte seg for gjennom sabotasjer og aksjoner.

Tegneserien er satt med en font med god lesbarhet, og tonen i både tekst og illustrasjoner er lett og humoristisk.
Dette gir  lesedriv inn i en historie som også har mye informasjon – som faktaopplysninger om alt fra våpentyper til historiske hendelser og historiske personer.

 

Ekstramaterialet i boka gir mer informasjon til lesere som ønsker det. Tegneserien starter med en illustrert presentasjon av de viktigste personene som er med. Bakerst finner leseren en tidslinje over historiske hendelser samt fire sider med ordforklaringer. Her kan leseren for eksempel søke opp hva motstandskamp betyr, eller finne mer bakgrunn om historiske personer som er med i boka – eller historiske hendelser som blir nevnt.

 

«som skapt for de seinere trinnene i ungdomsskolen»
«Max Manus» har fått flere gode anmeldelser. Anmelder Jan Øyvind Helgesen i Nettavisen ga boka terningkast 5 og skrev: «Det er likevel gode grunner til at et viktig kapittel i krigshistorien kommer i form av en tegneserie. Det gjør stoffet mer tilgjengelig for ungdom som er vant til fantasyserier og lever i en bildedominert mediaverden. Og som er født mange tiår etter krigens slutt. Sånn sett er denne boka som skapt for de seinere trinnene i ungdomsskolen … Jeg spurte innledningsvis om dette kapitlet i krigshistorien ville fungere som tegneserie og nøler ikke med å slå fast at det gjør det».

 

Les mer om boka i Boksøk.

«Max Manus« er utgitt på Kagge Forlag i 2024, og den er støttet av Leser søker bok.