Hopp til innhold

Leser søker bok på bokmessen i Frankfurt

Daglig leder Monica Helvig deltok på bokmessen i Frankfurt som foregikk 15.-20. oktober

Bokmessen i Frankfurt er verdens største bokmesse. Til bokmessen kommer over 10 000 journalister, 7000 forlag og rundt 300 000 besøkende fra over 100 land. I år var Norge gjesteland, og dette er den største utenrikskulturelle satsingen i Norge noensinne. Frankfurt-satsingen  innebærer hundrevis av aktiviteter i det tyskspråklige området i hele 2019, og kulminerte under bokmessen .

NORLA har ledet arbeidet og har samarbeidet tett med forfattere, forlag, agenter og andre kulturorganisasjoner for å lage et godt program.  Under bokmessen ble det arrangert litteraturprogram på to scener i gjestepaviljongen.

For Leser søker bok var et av høydepunktene under messen at vi er en av de nominerte til den prestisjetunge ALMA-prisen: De nominerte til ALMA-prisen 2020 er offentliggjort.

 

I tillegg til at mange av våre forfattere og bøker var representert, var også Leser søker bok på scenen. Silje Tretvoll i Foreningen !les, Monica Helvig i Leser søker bok og Jörg F. Maas i Stiftung Lesen snakket sammen under programposten «Engaging the Next Generation of Readers» (Hvordan engasjere neste generasjons lesere).

Marta Breen og boka «Kvinner i kamp», som er støttet av Leser søker bok. Her i tysk oversettelse.

Martin Ernstsen samtaler med Steffen Kverneland og Erle Marie Sørheim. Tegneserieadapsjonen av Hamsuns «Sult» ble lansert på tysk under årets bokmesse. Boka er støttet av Leser søker bok.

Anna Fiske snakker om «Alle har en bakside» med Erle Marie Sørheim. Boka er støttet av Leser søker bok.