Hopp til innhold

Lansering av 100-lista 2024

ASLAK HARTBERG / TROND BREDESEN / RUTH LILLEGRAVEN / ANDERZ EIDE / MORTEN QVENILD

Årets 100-liste lanseres med opplesninger, foredrag og musikk torsdag 29. februar kl. 18, i Nedjma-salen på Litteraturhuset i Oslo.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Foto: Anton Soggiu, Jan Tore Eriksen, Agnete Brun og Leon Mathisen.

100-lista gir en oversikt over de hundre beste bøkene fra Boksøk, i løpet av de tre siste årene.

Aslak Hartberg leser denne kvelden fra sin bok, «Hva jeg forteller fulle gutter som kommer bort og later som de ikke vil snakke om panikkangst». Dette er en bok om panikkangst, spesielt rettet mot menn, og det er Hartberg sin personlige historie, som han omtaler som «en selvhjelpsbok for de som ikke liker selvhjelpsbøker».

Trond Bredesen forteller om sin tegneserie, «Mora mi», som skildrer hans aldersdemente mor ved livets slutt.

Ruth Lillegraven leser fra sin diktsamling, «Badesommar». Diktene forteller om å være ung og gammel, om å være redd og å tørre – og om svømme i all slags vann.

Publikum vil også få se video med diktopplesninger fra poet Haile Bizen på tigrinja. Han leser fra sin parallellspråklige diktsamling, «La oss si at jeg er», som er skrevet frem på tigrinja og norsk.

I tillegg vil skuespiller Anderz Eide lese fra tegneserien «Hvis det ikke brenner», av Ronja Svenning Berge, og novellesamlingen «Eg rissa desse runene» av Aina Basso.

Morten Qvenild vil spille musikk til Eide sine opplesninger. Qvenild er norsk musiker, keyboardist og komponist innen jazz og beslektet musikk.

Arrangementet åpnes av statssekretær Even Aleksander Hagen (Ap) i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Monica Helvig, daglig leder av Leser søker bok, er konferansier og leder oss gjennom programmet.

100-lista er Leser søker bok sin gavepakke til alle som leser i motvind. Her finner du de 100 beste bøkene fra Boksøk fra de tre siste årene.  Til formidlere, bibliotekarer, lærere og foreldre som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista. Vi har gjort jobben for dere! Vi har lest og lett, og funnet fram til de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese fra de tre siste årene. Felles for alle er at de er leservennlige og har høy litterær kvalitet.

Bøkene på 100-lista er rett og slett kvalitetsstemplet av oss i Leser søker bok. Med denne lista ønsker vi å åpne boka for flere lesere!

Arrangementet på Facebook


Foto: Anton Soggiu, Jan Tore Eriksen, Agnete Brun og Leon Mathisen.