Hopp til innhold

Lansering av 100-lista 2022

MARIANGELA DI FIORE / CATHRINE TRØNNES LIE / NORA DÅSNES /
BRYNJULF JUNG TJØNN / ANDERS TOTLAND /KARI SAANUM / SELMA M. YONUS

Årets 100-liste lanseres med samtaler og opplesninger torsdag 3. mars kl. 18, i Nedjma-salen på Litteraturhuset i Oslo.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

100-lista gir en oversikt over de hundre beste bøkene fra Boksøk, i løpet av de tre siste årene.

Brageprisvinnerne Mariangela Di Fiore og Cathrine Trønnes Lie snakker om sakprosaboka «Søstre- min historie etter Utøya«. I boka forteller Di Fiore Cathrine sin historie, helt fra avreisen til Utøya til hvordan livet hennes endret seg etter 22. juli.  Samtalen ledes av poet og forfatter Pedro Carmona-Alvarez.

Carmona- Alvarez leder også samtalen mellom poetene Selma M. Yonus og Kari Saanum, som har skrevet diktsamlingene «Vuggesang for liten kriger» og «Sorgsanger».  Felles for diktsamlingene er at de begge sentrerer seg rundt tema tap og sorg. Tegneserieskaper Nora Dåsnes snakker med forfatter Taran L. Bjørnstad om boka «Ubesvart anrop». Den grafiske romanen handler mye om å være ungdom etter 22. juli Hvordan kan man leve livet videre som før? Selv om man ikke har vært direkte rammet av tragedien?

Brynjulf Jung Tjønn leser fra sin siste roman «Kvar dag skal vi vere så modige«. En historie om Isak som bor alene med moren sin. Og når moren ligger i senga, klærne er skitne og kjøleskapet tomt, kan hjelpen være nærmere enn man tror.  Anders Totland leser fra «Blindsone«, en fartsfylt og spennende ungdomsbok om Sanne som elsker fart og raske biler.

Monica Helvig, daglig leder av Leser søker bok er konferansier og leder oss gjennom programmet.

100-lista er Leser søker bok sin gavepakke til alle som leser i motvind. Her finner du de 100 beste bøkene fra Boksøk fra de tre siste årene.  Til formidlere, bibliotekarer, lærere og foreldre som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista. Vi har gjort jobben for dere! Vi har lest og lett, og funnet fram til de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese fra de tre siste årene. Felles for alle er at de er leservennlige og har høy litterær kvalitet.

Bøkene på 100-lista er rett og slett kvalitetsstemplet av oss i Leser søker bok. Med denne lista ønsker vi å åpne boka for flere lesere!

Arrangementet på Facebook


Foto: Anne Lise Norheim, Irene Sandved Lunde, Eva Lene Gilje Østensen (Kolon), Oda Berby, Anna-Julia Granberg/Blunderbuss, Marius Knutsen, Bård Henriksen