Hopp til innhold

«Hvis det ikke brenner»

Ronja Svenning Berge debuterer som forfatter med en sterk og vakker fortelling om å leve videre etter et traume.

Linda bor i kollektiv, jobber og henger med venner.
Men hun bærer på en mørk erfaring som få rundt henne kjenner til. En dag finner hun en eske med gamle ting, og alle minnene kommer tilbake igjen. Hvordan lever hun videre med traumet?

Tegneserien skildrer Linda sitt hverdagsliv, men gir også tilbakeblikk til hendelsen i fortiden. Illustrasjonene er vonde, vakre og poetiske og tar leseren tett på erfaringene hun bærer på – men viser også håpet som ligger i omsorgen fra gode vennskap.

Tegneseriens luftige sider og dempede tempo gir store rom for leserens egne refleksjoner, historien er lett å følge og fonten har god lesbarhet.

 

Les mer om «Hvis det ikke brenner» i Boksøk.

 

«Vidunderlig vondt og vakkert samtidig»

«Vidunderlig vondt og vakkert samtidig». Slik beskriver Pål Nisja Wilhelmsen «Hvis det ikke brenner» i sin anmeldelse i Nettavisen, og gir boka terningkast seks. «Hvis det ikke brenner» har også fått flere begeistrede anmeldelser, i Dagens Næringsliv, Serienett og i Framtida. Øyvind Holen i DN kaller boka «En etterlengtet debut» og skriver videre at den er «en ektefølt og ettertenksom fortelling om traumer og mentale senskader». I Serienett trekker Asle Sætre frem Berges bruk av antydningens kunst, stillhet og fargebruk og skriver: «Dei mange heilsidene er, både i brutalitet og skjønnheit, noko som skil boka frå mange andre teikneseriar … Ei slik respekt for stilla er sjeldan kost». I Framtida skriver anmelder Magnus Rotevatn at «Debutboka til Ronja Svenning Berge er blant dei vakraste norske teikneseriane eg har lese».

 

Les hele anmeldelsen «Stilla etterpå» hos Serienett.

Les hele anmeldelsen «’Hvis det ikke brenner’ – poetisk og vakker» i Framtida.