Hopp til innhold

Gull til Martin Ernstsen for Sult

Martin Ernstsen mottok to priser under Grafill sin prisutdeling Årets vakreste bøker.

For sin tegneserieadapsjon av Hamsuns Sult, fikk Ernstsen gull i kategorien Årets tegneserie og han vant Årets best tilrettelagte bok. Max Estes mottok sølv i kategorien Årets tegneserie for Flommen.

sult cover

Sult er visuell fortellerkunst som allerede blir omtalt som en moderne klassiker. Boken er gitt ut på Minuskel forlag og er støttet av Leser søker bok.  Flommen  er utgitt på Cappelen Damm og er også støttet av Leser søker bok.

 

Boka Sult vinner Visueltprisen

Boken vil garantert gjøre Hamsun tilgjengelig for nye lesere»

«… et verk som står solid på egne kunstneriske ben. Tegneserien byr leserne på visuell fortellerkunst fra øverste hylle»

 

Juryens kommentar for Årets best tilrettelagte bok:
Martin Ernstsen har med sin ambisiøse adapsjon av Hamsun sin Sult, skapt et verk som står solid på egne kunstneriske ben. Tegneserien byr leserne på visuell fortellerkunst fra øverste hylle:

Fra sobre detaljerte skildringer av 1880-tallets bymiljø i neddempet sepia,til fargesprakende fremstillinger av hovedpersonens febrile fantasier. Fra luftige elegante oppslag til effektiv dveling ved detaljer, fra naturalistisk tegnestil til lekne visuelle metaforer – som når hovedpersonen i fornedrelse synker sammen som en snegle i rennesteinen. Gjennom tegneserien veksler Ernstsen sin bruk av fortellergrep og visuelle virkemidler. Grepene er hele veien dypt integrert i fortellingen og løfter fram dens eksistensielle tematikk for nye og gamle lesere.

Juryens kommentar for Gull i kategorien Årets tegneserier:
Et omfattende og imponerende prosjekt fra perm til perm. Omslaget er innbydende, følelsesladet og virkningsfullt med effektiv bruk av spotlakk på ubehagelige detaljer.Oppslagene er svært helhetlige, varierte og dynamiske. Grepet med den fysiske fremstillingen av hovedpersonen i skillet mellom indre og ytre virkelighet fungerer utrolig godt. Denne boken vil garantert gjøre Hamsun tilgjengelig for nye lesere.

Juryens kommentar for Sølv i kategorien Årets tegneserier:
En helhetlig gjennomført tegneseriebok. Her henger alt sammen med historien som fortelles. Dette er en nesten monokrom blå bok, med noe få virkningsfulle gule detaljer. Flommen og vannet går igjen i serierutenes bølgende, dynamiske former. En svært filmatisk og stemningsladd tegneserie, i et fint format.

Om Årets vakreste bøker:
Årets vakreste bøker har lange tradisjoner, og ble i år gjennomført for 87. gang. Bidragene i denne konkurransen representerer vår tids viktigste aktører innen bokdesign og illustrasjonskunst, og er den eneste konkurransen som fokuserer på den visuelle siden av boken; design, illustrasjon, typografi, struktur og materialbruk.

Alle vinnerbøkene presenteres i en katalog, på nettsidene til Grafill og i en utstilling hos Grafill som åpnet 4. november.