Hopp til innhold

Boktips: «Den lille kokeboka» av Birgitte Nordhaug

«Den lille kokeboka – superdigg & superenkelt» egner seg for både nye og gamle kokker som strever med tekst, men elsker mat.

Foto: Line Dammen.

Kokebøker er sjelden lette å lese. De inneholder mye informasjon, forkortelser, kolonner og andre elementer som kan gjøre det vanskelig å orientere seg i teksten. Det er ikke ofte vi finner kokebøker som egner seg for vår bokbase Boksøk.no. Derfor vekket det ekstra stor glede da «Den lille kokeboka – superdigg & superenkelt» dukket opp på pulten vår.

I denne kokeboka er det tatt mange grep for å gjøre oppskriftene tilgjengelige for alle kokker og lesere. Oppslagene har et fast oppsett med illustrasjoner som viser framgangsmåten skritt for skritt på en side og oppskriften på den andre. Fotografiene som illustrerer hvert skritt gir viktig informasjon om hvordan maten skal se ut og hvilke redskaper du trenger. Det faste oppsettet gjør det lett å orientere seg. Teksten er kortfattet og enkel, og sidene har mye luft. De få symbolene som er brukt er forklart på en egen side foran i boka. En tydelig font og god kontrast mellom tekst og bakgrunn hjelper også til.

 

HJEMMELAGET PESTO
2 ss ristede pinjekjerner
1 potte frisk basilikum
1 hvitløksfedd
60 g revet parmesan
1 dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper
Sitronsaft

Bland pinjekjerner, basilikum,
hvitløk og parmesan i en
foodprosessor. Tilsett olivenolje
litt etter litt og smak til med salt,
pepper og sitronsaft.

 

I tillegg til de språklige og grafiske virkemidlene som er brukt har boka også det fortrinnet at ingrediensene er få og finnes i alle vanlige matvarebutikker.

Boka henvender seg til et ungt publikum, men egner seg for både nye og gamle kokker som strever med tekst, men elsker mat.

«Den lille kokeboka – superdigg & superenkelt» er utgitt på Aschehoug i 2024.

Boka kan du låne på biblioteket.

Denne boka finner du i Boksøk.