Hopp til innhold

Boksøkpodden: En ny podkast fra Leser søker bok

Hva med et 5 minutters boktips på vei til jobb om morgenen? Vår nye podkast, «Boksøkpodden», er en serie med ukentlige episoder på 5 minutter der vi tipser om bøker av høy kvalitet, som er lette å lese.

Ny episode hver torsdag

Leser søker bok sin søketjeneste, Boksøk, er proppfull av informasjon om god litteratur som også egner seg for den som synes lesing er krevende. Vi ønsker at så mange som mulig skal ta i bruk Boksøk, derfor har vi nå laget «Boksøkpodden».

Denne våren kan du høre ukentlige 5 minutters episoder med utvalgte boktips fra denne søketjenesten. Flere av bøkene har Leser søker bok vært med på å støtte og utvikle. Hver torsdag kommer det en ny episode, og i løpet av våren slipper vi åtte episoder. Til høsten er det planlagt en ny sesong med ukentlige episoder.

Podkasten finner du på de aller  fleste podkastplattformene – inkludert Spotify og Apple podkaster. Du kan også høre den her og nå i Soundcloud-lenken under. Her finner du første episode i sin helhet hvor Brynjulf Jung Tjønn sin kritikerroste diktsamling, «Kvit, norsk mann», blir anbefalt. Boken ble utgitt i 2022 på Cappelen Damm.

Lytt i farta!

Rådgiver i Leser søker bok og programleder/produsent av podkasten Anders Reff er opptatt av dette skal være en podkast du kan høre på i farta.
– Vi har fokusert på at episodene skal være korte og konsentrerte. Dette er et lavterskeltilbud og en lett tilgjengelig podkast som du kan høre på vei til jobb, eller generelt når du er i farta. Episodene er bygd opp likt og veldig konkret: Hva handler boka om, hva gjør den bra og hva gjør den lett å lese. Ikke minst får du et utdrag fra boka, lest av en av våre supre rådgivere i Leser søker bok, sier Anders Reff.

Programleder Anders Reff i studioet.

En podkast for deg som formidler

Denne podkasten er godt egnet for deg som formidler i barnehage, skole eller bibliotek. Jobber du med personer som har utfordringer med lesing, vil du få gode tips til hvilke bøker du kan bruke. Episodene består av en blanding av bøker for barn, unge og voksne, i ulike sjangre, som for eksempel tegneserier, romaner og diktsamlinger. «Boksøkpodden» er imidlertid ikke kun laget for de som jobber med formidling. Dette er en podkast for deg som synes lesing er vanskelig, og ønsker et boktips, men podkasten er også for deg som ikke har særlige utfordringer med lesingen. Bøkene vi tipser om er nemlig knallgode – uavhengig om de er lette å lese eller ikke.

 

Vi håper du lytter til vår nye podkast. Følg oss gjerne i din podkastspiller, slik at du får en rykende fersk episode inn i spilleren hver torsdag. 

Her finner du Boksøkpodden