Hopp til innhold

Bøkenes dag under Arendalsuka

Tirsdag 16. august var det Bøkenes dag og fokus på lesing under Arendalsuka, og Leser søker bok var involvert i to spennende arrangement.

(F.v) Liv Gulbrandsen, Anette Trettebergstuen og Tonje Brenna.

Samtale om Leselyst-strategien

Først ut var arrangementet «Kick-off om Leselyst», der Liv Guldbrandsen snakket med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og kunnskapsminister Tonje Brenna om den nye planlagte leselyst-strategien.

Arrangørene var Leser søker bok, Foreningen !les, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO), Norsk Bibliotekforening, Norsk Forfattersentrum, Norske barne – og ungdomsbokforfattere (NBU) og Den Norske Forleggerforening.

Se samtalen her:

Hva er best – lesing på skjerm eller papir?

Senere samme dag holdt Anne Mangen foredraget «Hva er best – lesing på skjerm eller papir». Mangen er professor ved Lesesenteret på Universitetet i Stavanger og har ledet et fire år langt europeisk forskningsprosjekt om hvordan digitaliseringen påvirker måten vi leser.

 

Lesing på skjerm og lesing på papir har ulike fordeler. Tilgang til begge formatene er nødvendig for at barn og unge skal bli gode lesere. Utfordringen er å bruke hvert medium til den lesingen de fungerer best til.

Arrangementet var et samarbeid mellom Leser søker bok og Foreningen !les.

Se foredraget til Anne Mangen her: