Hopp til innhold

Anna Fiske på sitt beste

Anna Fiske mottok prisen «Årets best tilrettelagte bok» for «Alt som er nytt» under prisutdelingen «Årets vakreste bøker». «Alt som er nytt» er en bildebok for voksne, utgitt av Cappelen Damm og støttet av Leser søker bok.

«Årets best tilrettelagte bok» kåres blant fjorårets utgivelser i alle sjangre innen tilrettelagte bøker. Prisen deles ut av Leser søker bok i samarbeid med Grafill.

Fotograf: Magnus Berger Nordstrand (for Grafill)

Hele livet starter vi på nytt. Vi flytter til et nytt sted, starter i en ny jobb. Familielivet endrer seg. Det er dette denne vakre og poetiske bildeboka handler om: Alt som er nytt. Her møter vi en ung kvinne som skal flytte med familien. Handlingen er kanskje stillfaren og udramatisk på det ytre plan, men hvordan beholde tryggheten når hele hverdagslivet endres? Historien skildrer opplevelser alle kan kjenne seg igjen i.

Anna Fiske mottar prisen av Monica Helvig, daglig leder ved Leser søker bok.                                                                  Fotograf: Magnus Berger Nordstrand (for Grafill)

 

Juryens kommentar:
Med Alt som er nytt møter vi Anna Fiske på sitt beste som bildebokskaper, der hun undersøker hovedpersonens funderinger og opplevelser i en flytteprosess. Det visuelle og tekstlige er tett integrert og utfyller hverandre. Oppslagene er fulle av poetiske detaljer og presise observasjoner som utgjør en totalhistorie som er rørende og effektivt fortalt.

Vekslingen mellom sider som myldrer av detaljer og luftige, ordløse passasjer skaper en dynamisk dramaturgi med rom for leserens egne refleksjoner. Stilen er gjenkjennelig «fiskesk» der summen er rikere enn enkeltdelene, og gir leseren en kompleks og rik leseopplevelse. Med Alt som er nytt tar Fiske sitt kunstneriske uttrykk til et nytt nivå i sin komposisjon og selektive fargelegging. Fiske inviterer leseren med på en slags odyssé i hverdagslivet der nye ting skal komme, og skaper på mesterlig vis kunst av sitt språklige og visuelle materiale.

Samspill ord og bilde i blant annet Anna Fiske sin "Alt som er nytt"