Ny blogg for bibliotek og leseombud

Etter at vi i Leser søker bok har reist rundt i landet og snakket med bibliotekarer, er det én utfordring som gjentar seg mange steder. 
Mange vil gjerne ha tips fra andre bibliotek om aktiviteter eller lure løsninger de lykkes med.

Dette synes vi høres fornuftig ut. Dessuten er det jo dette som selve kjernen i et nettverksarbeid, nettopp det å dele og utveksle erfaringer.

Utfordringen vår har vært hvordan vi skal få dette til på en god måte. Løsningen måtte være noe som gjør det lett å dele med mange over store geografiske områder og som samtidig var billig i drift og som gjerne skaper interaksjon.

Summen av dette ble en blogg.
Vi kaller den Ut av hylla. Fordi målet med vårt arbeid å få bøkene ut av hylla og til en leser som vil ha glede av boka.
På bloggen kan du lese om Bok til alle-arbeidet i flere bibliotek. Vi legger ut lesetips for leseombud, forklaringer som hva er et bok til alle-bibliotek, Hva er et leseombud og hva er tilrettelagt litteratur.
Vi vil jevnlig legge ut artikler om besøk på ulike bibliotek og dele erfaringer herifra. Og vi vil dele litt av vår hverdag inne på kontoret for å vise litt av hva det er vi jobber med her hos oss.

Vårt håp er at bloggen vil være til nytte og at mange kommer med forslag til innlegg, lure tips og trikks og gjerne en kommentar eller to. God lesing.

Adressen til den nye bloggen er utavhylla.wordpress.com

Skrevet av lsbtest den 19. januar 2013.