Hopp til innhold

PodKæst

PodKæst er en podkastserie for ungdom. Programleder er Felipe «Fela» Orellana, kjent som både musiker og bibliotekansatt. I hver episode inviterer han en ny gjest. Linnea Myhre snakker om kjærlighet og dikt, Abu Hussain om humor, musikk og boken «Pakkis«, mens Camara Lundestad Joof snakker om boken om porno som hun egentlig skulle skrive.

Podkasten ble lansert på Deichman Tøyen med lesninger av skuespillerne Marlon Valdés Langeland og Sulekha Ali Omar. Ole Mathismoen snakket om klima og miljø.

– I en tid hvor korona setter begrensninger for kulturelle arrangement og vi ikke like enkelt som før kan møtes fysisk for å oppleve litteratur, har vi måttet tenke annerledes når vi ønsker å få bøkene ut og frem til leserne, sier daglig leder Monica Helvig.  Siden i vår har vi hatt fokus på litteraturformidling på digitale plattformer og lanserer i dag en helt ny podcastserie – «PodKæst».

Til «Meg og mine peeps» av Fela, som er introlåten til podcasten,  kommer elever fra Jordal skole inn på rad og rekke for å ikke trosse retningslinjene for smittevern.  Skuespillerne Marlon Valdés Langeland og Sulekha Ali Omar leser fra «Dette skjer ikke»  av Ida Lorién Ringdal og «Eg snakkar om det heile tida» av Camara Lundestad Joof. Journalist Ole Mathismoen holder et miniforedrag om miljø og bærekraft med utgangspunkt i bøkene «Grønne greier» og «Hva er greia med klima«, som han har laget sammen med tegneserieskaper Jenny Jordahl.

Det ble også vist filmer der Dennis Siva Lie, Marlon Langeland og Camara Lundestad Joof anbefaler bøker fra Boksøk.

Fela med Carl Martin Eggesbø

Fela med Abu Hussain

Fela med Camara Lundestad Joof

Fela med Linneá Myhre

Fela med Ole Mathismoen