Hopp til innhold

Leselystprosjekt skole

Å lese og diskutere skjønnlitteratur i klasserommet er en fantastisk måte å nå mange av målene i læreplanen. Leser søker boks leselystprosjekter har som mål å gjøre det lettere for læreren å inkludere alle elevene, uavhengig av lesenivå, lesemotivasjon og leseutfordringer.

Bibliotekaren har også en viktig rolle: Hjelp lærerne å finne fram bøker, og tips dem gjerne om ressurssidene til Leser søker bok.

Velkommen inn i bøkenes verden!

Krysspunkt - der dikt bygger broer

Ta med elevene inn i spørsmål og problemstillinger med tospråklige dikt som springbrett. «Krysspunkt» er et nytt formidlingsprosjekt med utgangspunkt i parallellellspråklige diktsamlinger for elever på videregående skole.

 

Boksøk ungdom

Leselystprosjektet  tar utgangspunkt i bøker fra Boksøk. Målet er å vekke leselysten til elever på videregående og ungdomsskole med forfatterbesøk, høytlesing, dialog og refleksjon. Prosjektet inneholder forslag til tekstutdrag og punkter til refleksjon.

Lærere og elever får tilgang på podkaster og filmer med anbefalinger og samtaler om bøkene. Skolene kan gjennomføre prosjektet alene, eller samarbeide med sitt lokale folkebibliotek.

Innsats for andre

Elever med valgfaget "Innsats for andre" leser høyt for eldre som ikke kan lese selv. Ta kontakt hvis du trenger tips til å fylle valgfaget med meningsfylt innhold.